.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
NCC säljer kontorsprojekt i Finland

NCC säljer kontorsprojekt i Finland

Publicerat av Cecilia Helland måndag, 03 mars 2014.

NCC har sålt kontorsrenoveringsprojektet i Vallgård, i centrala Helsingfors, till finska OP-Pohjola. Affären genomförs som bolagsförsäljning med ett underliggande fastighetsvärde om 152 MSEK.

Försäljningen får en positiv resultatpåverkan på första kvartalet 2014.

– En stadsutveckling av detta slag är intressant för både kunder och investerare. Dåligt utnyttjade områden omvandlas på detta sätt till mer levande miljöer med en positiv påverkan på omgivningen, säger Carola Lavén, affärsområdeschef, NCC Property Development.

Vallgård-området ligger i centrala Helsingfors och har mycket bra infrastruktur och allmänna kommunikationer. Projektet består av renoveringen av en industribyggnad i tegel byggd 1919. Kontorsbyggnaden har 5 300 kvm kontorslokaler och är uthyrd i sin helhet till Amer Sports som enda hyresgäst.

NCC har haft som mål att minimera projektets miljöpåverkan, och Vallgård satsar på att uppnå nivån Very Good enligt miljöcertifieringssystemet BREEAM.

Köpare är OP Vuokratuotto erikoissijoitusrahasto, som ingår i den finska finans- och försäkringskoncernen OP-Pohjola. Köpeskillingen har erlagts och tillträde har skett i samband med undertecknadet. Projektet planeras att stå klart i slutet av mars 2014.

Publicerat av

Cecilia Helland

Ansvarig skribent på Etablering Utomlands.

finland

Klockan i Finland

FI - Time