.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Ett skepp kommer lastat!

Ett skepp kommer lastat!

Publicerat av Tony Harkén söndag, 05 februari 2017.

Med prisvärd maltwhisky - exklusivt framtagen för den svenska marknaden.

Anchor 10 y.o. peated edition är en blended malt whisky som lanseras den 1 mars på samtliga landets Systembolagsbutiker. Produkten är exklusivt framtagen för den svenska marknaden där Kirsteen Campbell, Master Blender på The Edrington Group valt ut faten som ingår i denna blended malt som har lagrats minst 10 år på återanvända (s.k. refill) sherryfat.

Vi är väldigt glada att kunna erbjuda våra svenska konsumenter en högkvalitativ maltwhisky som verkligen är mycket whisky för prislappen. Det faktum att Anchor är speciellt framtagen för Sverige och Systembolaget på vårt initiativ är såklart extra roligt, säger Johanna Malmgren som är Brand Manager för samtliga Edringtons varumärken i Sverige.

Doften bär inslag av honung, päron och russin med en antydan till rökighet. Smaken är mycket fruktig med inslag av muskot med en angenäm rökighet och lång eftersmak.

Priset är blygsamma 319 kronor. Namnet är en blinkning till sjöfarten som haft en betydande roll när det gäller whiskyexporten genom alla tider.

En blended malt är en blandning av utvalda maltwhiskies där råvaran är mältat korn. Den innehåller dvs ingen grain whisky (en mix av spannmål) och ska således inte förväxlas med en blended whisky som innehåller både grain och single malt.

Publicerat av

Tony Harkén

sverige
  • Full Rulle På Flygplatserna

    Under november månad reste 3 243 000 passagerare till eller från Swedavias tio flygplatser, en minskning med knappt två procent jämfört med samma månad föregående år. Läs mer...

Klockan i Sverige

SE - Time