.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.
AAK stärker sin position inom Food Ingredients

AAK stärker sin position inom Food Ingredients

Publicerat av Cecilia Helland torsdag, 08 augusti 2013.

AarhusKarlshamn (AAK) – en av världens ledande tillverkare av vegetabiliska specialoljor och fetter – har förvärvat turkiska Unipro av Unilever.

Unipro är en ledande leverantör av oljor och fetter till Industri- och Bagerimarknaderna i Turkiet och närliggande länder. Grundat 1990 och beläget i Istanbul, sysselsätter Unipro cirka 37 personer och företaget hade under 2012 en omsättning på cirka 700 miljoner kronor.

Förvärvet av Unipro omfattar tio etablerade varumärken, en lednings- och säljorganisation, all hänförlig know-how och företagsnamnet Unipro för oljor och fetter till Industri- och Bagerimarknaderna. I samband med förvärvet har AAK ingått ett 5 årigt produktionsavtal med Unilever för leveranser av Unipro produkter.

"AAK kommer att stärka sin närvaro i världens 16:e största ekonomi som har en stark BNP-tillväxt. Detta är AAK:s nästa steg i sin strategi för ökad fokus på tillväxtmarknader.", säger Torben Friis Lange, Senior Vice President AAK.

"Detta förvärv är en väsentlig del av AAK Acceleration, och tillför närvaro i områden som identifierats vara strategiskt viktiga. Förvärvet kommer att fungera som en plattform för ökad AAK försäljning av semi-special och specialprodukter i Turkiet och Mellanöstern och Afrika.", säger Arne Frank, VD och koncernchef, AAK.

Förvärvet är villkorat av godkännande från konkurrensmyndigheter. Förvärvet förväntas ha en begränsad påverkan AAK:s rörelseresultat 2013.

Publicerat av

Cecilia Helland

Ansvarig skribent på Etablering Utomlands.

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items