.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.
Arbetsgivare kollar referenser i Sverige

Arbetsgivare kollar referenser i Sverige

Publicerat av Tony Harkén torsdag, 11 april 2013.

98 procent av rekryterare och arbetsgivare i Sverige och Danmark undersöker jobbsökares bakgrund i samband med nyanställning, jämfört med 60 procent av arbetsgivare i övriga Europa.

Bakgrundskontrollen sker främst genom de referenser som kandidaten lämnat, följt av sökningar i sociala medier och på Google.

Sverige står ut från övriga länder när det gäller referenstagning. I Tyskland är det upp till 55 procent av arbetsgivarna som inte kollar upp de sökandes bakgrund. I Tyskland är det dock mer vanligt att bifoga intyg och rekommendationsbrev till sin ansökan.

Hela 40 procent av arbetsgivarna uppgav att de inte gör någon referenstagning eller bakgrundskontroll alls. I Tyskland och Österrike väljer 55 procent respektive 40 procent av arbetsgivarna att gå vidare med kandidater utan att ha granskat deras bakgrund.

Bakgrundskoll i sociala medier vanligast i Holland

Av de arbetsgivare som tar referenser, är det kandidaternas egna referenser som är populärast, följt av bakgrundkoller i sociala medier och på Google. Här är arbetsgivare i Holland långt före övriga länder, hela 50 procent av holländska arbetsgivare tittar på den sökandes bakgrund på internet innan de anställer.

Bakgrundskontrollen bekräftar i de flesta fall rekryterarens intryck av den sökande.

- Att referenstagning är vanligast i Sverige kan troligtvis härledas till att en felrekrytering kostar mer här än i övriga Europa där lagar och kollektivavtal ser annorlunda ut, säger Erik Engström - VD på StepStone Sverige.

Om undersökningen

Den webbaserade enkäten om rekryteringstrender genomfördes för fjärde året i följd i sju länder av StepStone-koncernen: Belgien, Danmark, Frankrike, Nederländerna, Tyskland, Sverige och Österrike.

798 arbetsgivare gav oss sin syn på rekryteringsprocessen och 21 262 arbetssökande berättade om sina upplevelser av att leta efter arbete.

Hela rapporten hittar ni här >>

Publicerat av

Tony Harkén

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items