.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.
E.ON - köper 770 laddstolpar i Danmark

E.ON - köper 770 laddstolpar i Danmark

Publicerat av Tony Harkén onsdag, 11 september 2013.

E.ON tar nu över omkring 770 laddstolpar för elbilar från det danska företaget Better Place som gick i konkurs i maj.

- För att verkligen sänka utsläppen av koldioxid, måste andelen förnybara drivmedel till våra bilar öka rejält. Tack vare den här affären blir vi en stark aktör på laddstolpar och fördjupar därmed vårt engagemang i omställningen till mer hållbara transporter i Öresundsregionen, säger E.ON Sveriges vice VD Anders Olsson.

När Danmarks ledande företag på laddstolpar – Better Place – gick i konkurs stod plötsligen ett stort antal elbilar utan möjlighet till nödvändig laddning. Nu tar E.ON över företagets samtliga laddstolpar med målet att driva och utveckla verksamheten med infrastruktur till elbilar.

- Vi har sedan länge visat på fördelarna med biogas till i första hand tyngre trafik som bussar och lastbilar i Sverige, och nu fortsätter vi med laddstolpar för elbilar i Öresundsregionen, säger Anders Olsson och tillägger att el till personbilar är ett utmärkt komplement till gas som drivmedel.

Laddstolparna E.ON ska driva är placerade på ett stort antal strategiskt platser i och runt Köpenhamn, men även i flera andra danska städer som Århus och Aalborg.

Publicerat av

Tony Harkén

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items