.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.
Fler kinesiska besökare till Stockholm

Fler kinesiska besökare till Stockholm

Publicerat av Tony Harkén torsdag, 10 november 2016.

De kinesiska besökarna fortsätter att öka i Stockholm, det visar besöksstatistiken för september månad.

Kina är en av de största marknaderna för besöksnäringen och +23% visar siffrorna för denna månad. Generellt sett går antalet internationella besökare ner med -2%, men totalen för Stockholm visar +2% då de nationella besökarna ökar.

Under september månad registrerades över 1,2 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i Stockholms län. De största marknaderna i Stockholm denna månad är Tyskland, UK, USA, Norge, Finland och Kina.

- En totalsumma på +2% för Stockholm i september är mycket bra, säger Karin Wanngård (S), finansborgarråd i Stockholms stad.

- Vi bearbetar den kinesiska marknaden och jag är inte förvånad över den positiva trenden. Det är bra siffror för Stockholm i september, säger Thomas Andersson, vd för Visit Stockholm. Förra året hade vi stora kongresser som lockade delegater till nästan 100 000 internationella gästnätter, därför var det extra bra siffror då.

De nordiska gästnätterna minskade med -13% under månaden. Antalet gästnätter ökade för icke-europeiska länder med 2 %. USA stod för flest gästnätter vilka ökade med 11 % jämfört med september 2015.

Läs hela rapporten här.

Publicerat av

Tony Harkén

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items