.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.
Indiskt företag fick nyckeln till Göteborg

Indiskt företag fick nyckeln till Göteborg

Publicerat av Cecilia Helland torsdag, 27 november 2014.

Indiska konsultbolaget Tech Mahindra får nyckeln till Göteborgs stad. Den symboliska gåvan ges till en av årets mest intressanta internationella etableringar.

Sundar Sankaralingam har tagit emot Stadens nyckel från kommunfullmäktiges ordförande Lena Malm vid en ceremoni på Börsen.

Denna uppmärksamhet ges till ett utländskt företag som bidrar till det internationella näringslivet i Göteborg, och till långsiktig tillväxt för regionen. Företaget ska ha använt sig av de tjänster och den service som Business Region Göteborg erbjuder inom etablering och investering.

Sundar Sankaralingam leder Tech Mahindras etablering med ett hundratal IT-konsulter mitt i det västsvenska fordonsklusteret.

Bolaget är en del av den indiska Mahindragruppen där även fordonsjätten Mahindra ingår. Etableringen i Göteborg ses som en strategisk investering i en marknad som vuxit snabbt de senaste två åren.

Efter åtta år i Sverige har Sundar Sankaralingam själv hunnit vänja sig vid svensk företagskultur. Han ser en hel del skillnader mot hemlandet.

- Det är jämlika organisationer här. Mycket plattare än i Indien och inte så stort avstånd mellan högsta chefen och andra. Det är en lärdom för oss varje dag. Nu när jag vet hur det fungerar vill jag inte att någon skall kalla mig ”sir”, säger han.

Den svenska konsensuskulturen är en annan lärdom.

- Människor undviker konflikter här. Beslutsprocessen är långsam, men när beslutet väl är fattat är det starkt. Då är alla lojala mot det som bestämts.

Petra Sedelius är etableringschef i Business Region Göteborg. Hon pekar på Tech Mahindras tillväxt i Göteborg som ytterligare ett kvitto på styrkan i Göteborgsregionens fordonskluster.

- Nya aktörer skärper konkurrensen och bidrar till kvalitet i leverensen. Det ger stimulans för Göteborgsregionens näringsliv, säger hon.

Publicerat av

Cecilia Helland

Ansvarig skribent på Etablering Utomlands.

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items