.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.
Linas Matkasse investerar i Finland

Linas Matkasse investerar i Finland

Publicerat av Tony Harkén torsdag, 25 augusti 2016.

Linas Matkasse är marknadsledande i Sverige och har även varit med och gjort matkassen till en verklig folksuccé i Norge, under namnet Adams Matkasse.

Företaget finns även representerat i Holland (Mathijs Maaltijdbox). Totalt omsätter bolaget nu över 1 miljard SEK och levererar sammanlagt över 55 000 matkassar varje vecka.

I Finland är onlinehandeln med mat ännu blygsam, vilket gör marknaden intressant. Sannan Ruokakassi har som målsättning att redan i år bli störst på hemlevererad mat i Finland. Redan under våren har företaget lyckats fyrfaldiga sina veckoleveranser.

- Vi har under våren garanterat varit det snabbast växande företaget i matbranschen i Finland. Nu vet vi att det finns en väldig efterfrågan på matkassar i Finland och vågar satsa på fortsatt stark tillväxt, säger Susanne Lindroos, VD för Sannan Ruokakassi.

God och hälsosam mat i fokus
Sannan Ruokakassi erbjuder, precis som Linas Matkasse, en lättare vardag för familjer som trots tidspress vill njuta av god och hälsosam mat som lagas från grunden. Matkassarna innehåller recept och råvaror till vardagsmiddagar och levereras hem till kunden. Med hjälp av matkassen sparar kunden både tid, pengar och möda.

- Vi vill bjuda på god mat som hela familjen gillar. Då jag planerar recepten och menyerna varvar jag bekanta smaker med nya och spännande ingredienser och kryddor. Matkassen är ett jättebra sätt för barnen att bekanta sig med nya smaker, och de vuxna får inspiration i matlagningen, säger Susanne, som även står bakom recepten i matkassarna.

Sannan Ruokakassi har fokus på rena råvaror, med inhemskt kött och fisk liksom även säsongens bästa råvaror. Varje måltid är en genomtänkt helhet.

- Att laga god vardagsmat från grunden ska inte vara svårt, men det kräver planering och där kommer matkassen in. Vi vill ge familjer en chans att sitta ner vid en god middag också mitt i en jäktig vardag, det tycker vi är väldigt värdefull tid, säger Susanne.

Namnet byts, leveransområdet växer
Från och med augusti heter Keittiökaveri alltså Sannan Ruokakassi. Produktsortimentet förnyas, men grundidén är densamma: en hemlevererad matkasse med enkel, god och variationsrik vardagsmat.

- Vi är väldigt glada över hur väl våra matkassar har tagits emot bland kunderna. Vi tror att vi har alla chanser att nå en likadan tillväxt som matkassarna gjort i Sverige och Norge, säger Susanne.

Under hösten kommer leveransområdet att utvidgas till att omfatta tätorterna i hela Nyland. Kring årsskiftet hoppas man nå även Tammerfors och Åbo.
Speciellt barnfamiljer har nappat på trenden med matkassar, men Sannan Ruokakassis matkassar passar bra även för mindre familjer, äldre och yngre.

Publicerat av

Tony Harkén

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items