.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.
Mörsjö Deli landar stororder i Tyskland

Mörsjö Deli landar stororder i Tyskland

Publicerat av Tony Harkén tisdag, 13 december 2016.

Mörsjö Deli har sin produktion i Jämtland, och tillverkar delikatessprodukter med jämtländsk bakgrund, bland annat friterade tunnbrödschips. Varje år producerar företaget mer än 850,000 påsar.

Den nya kunden i Tyskland heter Foodist och levererar varje månad delikatessboxar med prover på nyheter inom mat till sina abonnenter. Kunderna till Foodist kan välja mellan flera olika varianter av boxar, och Mörsjö Delis Tunnbrödschips med kanel och socker skall ingå i utgåvan av boxen "Foodist Gourmet Box".

- Vi tycker ju självklart att detta är jättespännande! säger Anna Godevärn, Mörsjö Delis grundare och VD.

Mörsjö Deli fick en order från samma företag förra julen, men hade samtidigt fått in en stororder från ett företag med samma koncept i USA på 60,000 förpackningar.

- Men då var det mitt i värsta julrushen. Vi hann helt enkelt inte med. I år hade dom lite framförhållning så nu gläds vi över att kunna exportera till ett helt nytt land!

Foodist har denna gång placerat en order på 9,000 förpackningar till sina gourmetboxar, och på onsdag kommer de 5 pallarna att skickas över till dom. De vill också ha prover på våra andra produkter, vilket verkar lovande, säger Anna Godevärn.

- Tyskland har en enormt stor marknad och vi tycker det är roligt att få möjligheten att exponera oss på detta sättet. Hela denna affär har varit som att glida på en räkmacka. Allt har gått smidigt. Men vi har även just nu fått ytterligare en stororder till USA att ta hand om så man kan säga att det blir extra högt tempo i julproduktionen i år, säger Anna med en glimt i ögat.

Mörsjö Deli har ökat sin omsättning med 30-35 procent varje år sedan företaget grundades i 2007. I år har företagets omsättning ökat med hela 38 procent.

- Det har verkligen varit ett fantastiskt år, och vi hoppas att även kommande år kan ge en ökning, avslutar Anna Godevärn. 

Foto - Anna Godevärn, grundare och VD av Mörsjö Deli

Publicerat av

Tony Harkén

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items