.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.
NCC säljer bostadsprojekt i Tyskland

NCC säljer bostadsprojekt i Tyskland

Publicerat av Cecilia Helland fredag, 19 december 2014.

NCC har sålt ett bostadsprojekt med 77 lägenheter i Bonn, Tyskland, för 150 MSEK till pensionsfonden Industria Wohnen.

– Vi är mycket glada över att för fjärde gången få genomföra en bostadsaffär med Industria Wohnen denna gång i Bonn. Tyskland är en viktig marknad för vår bostadsverksamhet, och försäljningen ligger i linje med vår strategi att utveckla och sälja fler hyresrättsprojekt till investerare, säger Joachim Hallengren, affärsområdeschef NCC Housing.

Projektet omfattar fyra byggnader med totalt 77 hyreslägenheter som byggts enligt energistandarden KfW 70, vilket innebär att 30 procent mindre energi används än vad byggnormen kräver. Projektet bygger på NCC:s koncept för hållbart bostadsbyggande och möjliggör en kostnadseffektiv produktionsprocess av hög kvalitet för byggandet av prisvärda hyreslägenheter.

Inom ramen för projektet byggs även ett parkeringsgarage samt markparkeringar. Därutöver planeras ett bilpoolssystem som minskar behovet av parkeringsplatser.

Beuel är ett av Bonns mest eftertraktade bostadsområden, med ett brett utbud av kulturevenemang, närhet till grönområden och bra kommunikationer.

Projektet färdigställs, tillträdes och resultat avräknas i tredje kvartalet 2016 i affärsområdet NCC Housing.

Publicerat av

Cecilia Helland

Ansvarig skribent på Etablering Utomlands.

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items