.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.
Rapport om 'Sveriges inkubatorer 2018'

Rapport om 'Sveriges inkubatorer 2018'

Publicerat av Tony Harkén söndag, 14 oktober 2018.

SISP, branschföreningen för Sveriges inkubatorer och science parks, har precis släppt en rapport gällande inkubatorer, deras betydelse, arbete och resultat.

Inkubatorer erbjuder personer med innovativa affärsidéer stöd för att utveckla företag. De finns över hela landet och ökar tillväxten av nya kunskapsintensiva företag och stimulerar näringslivsutvecklingen både lokalt och regionalt.

Affärsutvecklare vid inkubatorverksamheterna inom Swedish Incubators & Science Parks medlemsnätverk har tagit fram en rapport tillsammans med branschföreningens kansli: 'Sveriges inkubatorer 2018'.

– "Inkubatorerna i Sverige har flera decenniers erfarenhet av att utveckla kunskapsintensiva företag med innovativa affärsmodeller och flera av dem finns bland de högst rankade i världen. Samtidigt medför global konkurrens, digitalisering och omställning till ett hållbart samhälle att behovet av innovation ökar. Rapporten 'Sveriges inkubatorer 2018' är ett sätt att belysa de värden inkubatorerna bidrar med till samhällsutvecklingen.", säger Kajsa Hedberg, vd Swedish Incubators & Science Parks.

Det finns idag ett 40-tal företagsinkubatorer i Sverige. Inkubatorernas ägare och uppdragsgivare är i huvudsak kommuner, regioner, lärosäten och svenska staten. 

– "Vi på GU Ventures är oerhört stolta över att vi kunnat dra vårt strå till stacken. Vi är taggade på att utveckla våra erbjudanden framgent tillsammans med alla inkubatorer och science parks, för att göra ett ännu bättre jobb och kunna bidra till samhällets utveckling.", berättar Klementina Österberg, vd GU Ventures. 

Ett av GU Ventures företag, CELLINK, har uttalat sig i rapporten:

– "GU Ventures har spelat en vital roll för CELLINK i vår tillväxt både i Sverige och ut mot europeiska marknaden. GU Ventures var ett klart val eftersom de fokuserar inom Life-science industrin, vilket är där vi arbetar. Vi har fått förtroendet och styrkan att växa starkt från GU Ventures och vi är otroligt nöjda med dem.", berättar Erik Gatenholm, grundare och vd CELLINK.

Läs hela rapporten Sveriges inkubatorer 2018 här.

Publicerat av

Tony Harkén

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items