.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.
Rödgrön skattehöjning i Stockholm

Rödgrön skattehöjning i Stockholm

Publicerat av Cecilia Helland torsdag, 30 oktober 2014.

Nu föreslås en skattehöjning i Stockholm med 35 öre, till den nya skattesatsen 17,68 enligt P4 Stockholm.

Skattehöjningen ska ge 700 miljoner extra i stadens kassa som kommer att behövas då det eventuella stoppet av Förbifart Stockholm beräknas kosta över 700 miljoner kronor.

Projektet kostar redan 4 miljoner per dag och om projektet stoppas kommer Trafikverket få betala stora belopp i skadestånd till kontrakterade företag.

 

Centerpartiet Stockholms stad kommenterar

 

Stockholms stads nya vänstermajoritet har föreslagit att chockhöja kommunalskatten med 35 öre, från 17,33 till 17,68. Socialdemokraterna gick till val på att höja skatten med 15 öre, men nu är det liggande förslaget alltså mer än en fördubbling av det ursprungliga löftet. cper

 

- Tillsammans med de aviserade skattehöjningarna på riksnivå är detta förödande för jobblinjen och för alla stockholmare som investerat i en utbildning. Det är en återgång till DDR-Sverige, säger Centerpartiets gruppledare i Stockholm Per Ankersjö.

 

- De rödgrönrosa var helt oförberedda så väljarna fick köpa grisen i säcken. Nu när säcken öppnas är den full av obehagliga överraskningar. Jag tror inte stockholmarna är imponerade idag, säger Per Ankersjö (C).

 

Fakta Kommunstyrelsen har idag den 29/10 beslutat om att Stockholms skattesats för 2015 ska vara 17,68 kronor per skattekrona. Detta innebär att kommunalskatten i Stockholm höjs med 35 öre per skattekrona. Kommunfullmäktige fattar beslut om skattesatsen 27 november 2014.

 

Publicerat av

Cecilia Helland

Ansvarig skribent på Etablering Utomlands.

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items