.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.
Segraren i Finlandia Ajo till Elitloppet i år igen

Segraren i Finlandia Ajo till Elitloppet i år igen

Publicerat av Tony Harkén måndag, 14 januari 2019.

Finlandia Ajo är Finlands viktigaste internationella lopp och segraren blir direktkvalificerad till Elitloppet.

Det är en stor ära för oss säger Vermos sportchef Timo Mahlamäkiefter att Solvalla och Vermo även i år samarbetar med sina två största lopp.

Finlandia Ajo arrangeras den 4 maj över 1609 meter autostart på Vermo travbana i Helsingfors med 110 000 Euro i förstapris. För fjärde året i rad blir segraren av loppet direktkvalificerad till Elitloppet sista söndagen i maj.

- Det kommer nästan alltid en spännande segrare från Finlandia Ajo och framför allt är de i full form. Jag är glad över att vi fått till det här samarbetet i år också, säger Anders Malmrot, sportchef på Solvalla.

Förra året segrade Pastore Bob tillsammans med Johan Untersteiner. Ekipaget tog sig sedan till final i Elitloppet.

- Vi är mycket nöjda över att samarbetet mellan Solvalla och Vermo fortsätter. Finlandia Ajo är Finlands viktigaste internationella lopp och att segraren blir direktkvalificerad till Elitloppet är en stor ära för oss. Tre veckor mellan Finlandia Ajo och Elitloppet är perfekt för elithästar som siktar på stora lopp, säger Vermos sportchef Timo Mahlamäki.

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 24–26 maj 2019. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor.

Publicerat av

Tony Harkén

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items