.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.
Världens Bästa Multinationella Arbetsplatser utsedda

Världens Bästa Multinationella Arbetsplatser utsedda

Publicerat av Cecilia Helland onsdag, 23 oktober 2013.

Great Place to Work®, ett globalt organisationsutvecklings- och konsultföretag, har för tredje året i rad publicerat listan över Världens Bästa Multinationella Arbetsplatser. Listan baseras på de anställdas åsikter om sin arbetsplats.

Great Place to Work®, företaget som publicerar FORTUNE Magazines lista "100 Best Companies to work for" i USA såväl som ”Sveriges Bästa Arbetsplatser” i Sverige, har för tredje gången tagit fram en helt unik ranking: en lista över ”Världens 25 Bästa Multinationella Arbetsplatser”.

Rankingen bygger på världens största studie av arbetsplatskultur. 7 200 företag och organisationer har utvärderats och 10 miljoner människor arbetar i dessa företag och organisationer.

Listan över Världens bästa multinationella Arbetsplatser utgår helt från de anställdas åsikter om sin arbetsplats och är unik i sitt slag. Företag med dotterbolag i totalt 50 länder finns med på listan. Totalt finns 6 företag från Sverige representerade på listan. Detta är en stark ökning från förra året då 3 företag från Sverige fanns representerade. De branscher med störst representation på listan är Tillverkningsindustrin samt IT & Telecomföretag.

-  De 25 bästa multinationella arbetsplatserna har under året vuxit och tillsammans skapat 79 000 nya arbetstillfällen. De har 35% fler ansökningar per tjänst än föregående år vilket visar att de är mycket attraktiva som arbetsgivare, säger Maria Grudén, vd Great Place to Work i Sverige.

I sin forskning konstaterar Great Place to Work® att de organisationer där medarbetare litar på sina företagsledare, känner kamratskap på arbetsplatsen och är stolta över arbetet är de organisationer som attraherar och behåller motiverade medarbetare.

-  Stoltheten är den delen av undersökningen som får högst utvärdering hos de topprankade företagen. Det anställda känner stor stolthet för det egna arbetet, det arbete de utför i sina team och det som företaget totalt uppnår och står för, avslutar Maria Grudén.

Om Great Place to Work®

Great Place to Work® Institute är ett internationellt organisationsutvecklingsföretag som grundades av Robert Levering 1983. Great Place to Work® arbetar med att utveckla arbetsplatser och organisationer. Företaget är verksamt i 47 länder över hela världen och har cirka 450 anställda. Kunderna är dels stora internationella företag, dels nationella eller lokala företag.


Hela listan (där Svenska dotterbolag ingår är namnen fetmarkerade):

1

Google

2

SAS Institute

3

Netapp

4

Microsoft

5

W. L. Gore & Associates

6

Kimberly Clark

7

Marriott

8

Diageo

9

National Instruments

10

Cisco

11

Autodesk

12

Monsanto

13

BBVA

14

American Express

15

Hilti

16

Telefónica

17

Accor

18

Quintiles

19

SC Johnson

20

Fedex Corporation

21

Atento

22

Mars

23

McDonald's

24

The Coca - Cola Company

25

Novartis

 

Great Place to Work®  Inc. är ett undersöknings- och managementkonsultföretag, med huvudkontor i USA och med ett antal dotterbolag världen över. Vi arbetar med att utveckla arbetsplatser och organisationer. Företaget är verksamt i mer än 48 länder i hela världen och har cirka 500 anställda.

Publicerat av

Cecilia Helland

Ansvarig skribent på Etablering Utomlands.

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items