.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.
Nya möjligheter i Brasilien för svenska företag

Nya möjligheter i Brasilien för svenska företag

Publicerat av Cecilia Helland måndag, 10 november 2014.

Svenska KGH bygger förenklingsbro till den Brasilianska marknaden.

Brasilien är en stor, intressant och växande marknad för svenska företag. Fotbolls-VM, OS 2016 och presidentvalet som avhölls nyligen, där Dilma Rousseff vann en ny period, har ökat intresset ytterligare för Brasilien i Sverige och i omvärlden.

Samtidigt har Brasilien brottats med byråkratiska regler för import och export och är lägst rankat av samtliga BRICS-länder ur tullsynpunkt i World Bank Doing Business index, vilket har försvårat möjligheterna för brasilianska, internationella och svenska företag att bedriva en effektiv handel.  

Brasilianska regeringen och tulladministrationen har därför beslutat sig för att ändra på detta och man har anlitat svenska KGH Border Services för att skapa en ny förenklad tullhantering.  KGH har under 2014 utvecklat ett nytt effektivare tullsystem som presenteras nästa månad i samband med en internationell konferens i Recife, Brasilien (10 december 2014). Systemet införs från den 1 januari 2015. Förenklingsprojektet fortsätter under KGH Border Services ledning under 2015-2016. Ett nytt kontrakt har nyligen tecknats mellan parterna. 

KGH fått exklusiv tillåtelse av Brasilianska tullmyndigheten att presentera förenklingarna för en grupp av svenska företag, vilket kommer att ske vid ett seminarium på Hotel Diplomat i Stockholm, tisdagen den 11 november 12.30-17.00.

Detta är en världspremiär vilket innebär att svenska medverkande företag som t ex Volvo, Scania, SAAB, IKEA med flera, får en temporär fördel att utnyttja de nya förenklingsmöjligheterna på den heta Brasilienmarknaden. 

Vid seminariet medverkar även Joakim Reiter, Enhetschef från Regeringskansliet, Näringsdepartementet/ UD Internationell Handel och tidigare Sveriges Ambassadör vid WTO, Hugo Oljemark, Ordförande Brazilian Chamber of Commerce in Sweden (Brazilcham), Dr. Ernani Checcucci Filho, Generaldirektör för den Brasilianska tulladministrationen och Alexandre Lira de Oliveira, Managing Partner för Lira & Associates, en av de ledande brasilianska juridiska experterna inom området (med flera talare). 

I samband med seminariet hålls ett runda-bords-samtal för att diskutera en strategi om hur detta unika tillfälle för det svenska näringslivet kan gynna den svensk-brasilianska handeln

Publicerat av

Cecilia Helland

Ansvarig skribent på Etablering Utomlands.

brasil

Klockan i Brasilia

BR-PA1 - Time
There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items