.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.
  • Cyprus – After the storm

    You are invited to join us for a breakfast seminar where we will discuss the recent developments in Cyprus, the post-bailout reality on the ground and its effect on the island as a jurisdiction. Läs mer...

Ny marina byggs på Cypern

Ny marina byggs på Cypern

Publicerat av Cecilia Helland fredag, 13 februari 2015.

Ett avtal är nyligen slutet för konstruktionen av en marina i Ayia Thekla strax utanför Ayia Napa på Cypern.

Byggstart är planerad till hösten och välkomnas av turistnäringen på ön. Marin turism, inräknat segling, är en del av det som EU kallar ”Blå tillväxt” och den blå ekonomin representerar omkring 5,4 miljoner arbetstillfällen i unionen och värderas till ca 500 miljarder euro/år.

Så med Europas renaste badvatten och stränder samt 340 soldagar om året är Cypern en självklar del i den blå tillväxten. Utöver marinan kommer omkring 1 200 meter av strandlinjen att utvecklas med 5-sjärnigt hotell, lägenheter, villor och en ny strand. Projektet som finansieras av privata investerare och EU medel har döpts till Makronisos Marina och beräknas vara helt klart i slutet av 2018.

För Cypern i Norden

Cyperns Turistråd har förutom sitt Huvudkontor i Nicosia ca 15 utlandskontor varav ett i Stockholm med ansvar för de Nordiska länderna och Baltikum.

Publicerat av

Cecilia Helland

Ansvarig skribent på Etablering Utomlands.

cypern

Klockan i Cypern

CY - Time
There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items