.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.
Brämhults flyttar tillverkningen till Danmark

Brämhults flyttar tillverkningen till Danmark

Publicerat av Cecilia Helland onsdag, 19 oktober 2016.

Dryckesföretaget Brämhults Juice planerar att flytta tillverkningen från Borås till Ringe i Danmark.

Flytten innebär att 39 anställda förlorar sina jobb på presseriet i Borås. Övriga anställda i Borås och Stockholm berörs inte av flytten.

Brämhults planerar att bygga ett nytt presseri för juice i Ringe i södra Danmark, där det danska dryckesföretaget Rynkeby sedan tidigare har en fabrik. Både Brämhults och Rynkeby ägs av den tyska juicekoncernen Eckes-Granini. Flytten av produktionen är planerad till december 2017.

– Presseriet i Borås kräver allt mer underhåll och är för litet för vi ska kunna växa som företag. Genom att flytta produktionen kan vi ytterligare förbättra kvaliteten på våra nypressade juicer, samtidigt som vi utökar kapaciteten, säger Magnus Berndtsson, vd på Brämhults Juice.

Brämhults har tillverkat nypressade juicer i Borås sedan 1947, och i dag arbetar 39 personer med tillverkningen. Totalt arbetar ett drygt 70-tal personer i bolaget.

– Jag är otroligt imponerad över det arbete som våra medarbetare gör varje dag på presseriet i Borås. Vi ska göra allt vi kan för att de ska kompenseras på ett så bra sätt som möjligt och för att de ska få nya anställningar, säger Magnus Berndtsson.

Publicerat av

Cecilia Helland

Ansvarig skribent på Etablering Utomlands.

danmark

Klockan i Danmark

DK - Time
There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items