.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.
Danmark för dyrt för internationella investerare

Danmark för dyrt för internationella investerare

Publicerat av Tony Harkén tisdag, 10 september 2013.

Ett genomsnittligt utbildningssystem och en oförmåga att attrahera och behålla utländska talanger ger Danmark en klar nackdel, enligt rapporten från AmCham Denmark, amerikanska handelskammaren i Danmark.

Allt fler företag överväger att flytta sina framtida investeringar från Danmark, eftersom de höga kostnaderna för att göra affärer i Danmark gör dem mindre konkurrenskraftiga.

”Danmark måste göra något åt sin kostnadsnivå, om Danmark ska locka till sig investeringar. Höga skatter och avgifter spelar idag en betydande roll och landet måste ta itu med företagsbeskattningen.” sade Stephen Brugger, chefen för AmCham Denmark.

Utländska företag är bekymrade över framtiden i Danmark. Idag är Tyskland och Sverige mer konkurrenskraftiga vilket inte är bra, då Danmark är litet och företag kan enkelt erbjuda sina tjänster i Danmark men vara stationerade i andra länder med bättre förutsättningar.

Rapporten redovisar också att majoriteten av de tillfrågade i undersökningen fann danska myndigheterna svårt att arbeta när det kom till offentlig upphandling.

Rapportens resultat bygger på undersökning av 103 internationella företag som idag sysselsätter 64.000 personer i Danmark. Tjugofem procent av företagen har sitt huvudkontor i Danmark, 67 procent i USA och nio procent i övriga länder.

Ta del av AmCham Denmark Report

Publicerat av

Tony Harkén

danmark

Klockan i Danmark

DK - Time
There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items