.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.
JYSK firar 40 år och öppnar sin första butik i Irland

JYSK firar 40 år och öppnar sin första butik i Irland

Publicerat av Tony Harkén torsdag, 28 mars 2019.

Den 2 april är det 40 år sedan den första JYSK-butiken öppnade i Århus. Sedan dess har expansion varit en hörnsten i JYSKs strategi.

Därför finns det inget bättre sätt att fira födelsedagen på än att lägga till ännu ett land på JYSK-kartan när Irland får sin första JYSK-butik.

– Jag kan inte föreställa mig ett bättre sätt att fira JYSKs 40 års jubileum. Expansion har varit en del av JYSKs DNA sedan den första butiken öppnade för 40 år sedan och jag är glad att kunna fira det genom att öppna vår första butik på Irland. Detta är det sista stora landet i Europa där man hittills inte haft möjligheten att besöka en lokal JYSK-butik, säger Lars Larsen, grundare och ordförande för JYSK.

15 nya butiker planeras

Lars Larsen kommer själv att medverka vid öppningen i Irland och klippa det blå bandet. Den första butiken kommer att finnas i Naas, en stad som ligger ungefär 40 kilometer från huvudstaden Dublin. Inledningsvis är planen att öppna 15 butiker i Irland vilket kommer skapa runt 200 nya jobb.

– Vi är exalterade över att få välkomna Irländska kunder till butiken och få visa dem vårt sortiment och den Skandinaviska kultur som har varit en viktig del i JYSKs framgång i alla de länder där JYSK hittills öppnat. Vi ser stora möjligheter och har höga förhoppningar om JYSKs möjligheter till expansion i Irland.

Firar också i Sverige

Sedan 1979 har JYSK haft äran att välkomna kunder till över 2 700 butiksöppningar i fler än 50 länder över hela världen. I JYSKs 143 svenska butiker kommer jubileet firas med tårta för alla medarbetare och riktigt bra erbjudanden till alla kunder.

Firandet av JYSKs 40 års jubileum har dock redan tjuvstartat. Den 8 mars invigdes ett museum på huvudkontoret i Brabrand, Århus.

- Det känns som att det var igår som vi öppnade den första butiken på Silkeborgvej i Århus. Men jag kan se i gamla fotoalbum att håret inte var så grått då. Det är många fina saker, som min fru Kris har varit duktig på att spara, som berättar en fantastisk historia som visar att vi gjort otroligt mycket på 40 år. Tänk vad det kan utvecklas till om ytterligare 40 år, sa Lars Larsen då.

Den första butiken öppnade i Danmark 1979 och 1991 öppnades den första svenska butiken i Malmö. Idag har JYSK fler än 2 700 butiker och 23 000 medarbetare i 51 länder. I Sverige finns 143 butiker utspridda i landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. JYSK ägs av den danske köpmannen Lars Larsen.

Bild - Lars Larsen, vid den öppningen av JYSk i Belgien 2017.

Publicerat av

Tony Harkén

danmark

Klockan i Danmark

DK - Time
There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items