.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.
Förenade Arabemiraten
LKAB och Emirates Steel tecknar nytt långtidsavtal

LKAB och Emirates Steel tecknar nytt långtidsavtal

Publicerat av Tony Harkén fredag, 15 mars 2013.

Emirates Steel i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten, har tecknat ett sjuårigt köpeavtal med LKAB för leveranser av 1 miljon ton direktreduktionspellets per år.

Emirates Steel är ny kund för LKAB och man investerar offensivt i senaste teknologi för att bli en stor stålproducent i Mellanöstern.

– Avtalet är en bekräftelse på att våra produkter uppfyller högt ställda kvalitetskrav  på den internationella marknaden. Vi är mycket glada över att kunna stödja Emirates Steels utveckling genom en långsiktig leverans- och utvecklingssamverkan säger Lars-Eric Aaro, vd och koncernchef på LKAB.

Emirates Steel är den största ståltillverkaren i Förenade Arabemiraten (UAE). Företaget grundades 1998 och nyttjar senaste teknologi för tillverkning av stålprodukter för den starka byggmarknaden i UAE och Mellanöstern. Från LKAB köper företaget DR-pellets, en funktionell järnmalmsprodukt specialanpassad för stålframställning med direktreduktionsteknik. I direktreduktionsprocessen används naturgas, vilket sänker koldioxidutsläppen per tillverkat ton med i snitt 30 procent jämfört med andra teknologier.

Publicerat av

Tony Harkén

dubai

Klockan i Arabemiraten

AE - Time
There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items