.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.
Bombardier levererar 30 regionaltåg till SNCF

Bombardier levererar 30 regionaltåg till SNCF

Publicerat av Cecilia Helland onsdag, 29 januari 2014.

Bombardier har fått en order på ytterligare 30 OMNEO tvåvånings regionaltåg med hög kapacitet från de franska statsjärnvägarna (SNCF).

Beställningen är värd 277 miljoner euro och är del av ett ramavtal avseende 860 tåg till regionaltågstrafik runtom i Frankrike. Tågen kommer att levereras under 2016-2017.

OMNEO kombinerar komfort och kapacitet tack vare extra breda dörrar, korridorer och passager, ljus och luftig interiör och mycket rymliga vestibuler. Tåget har utvecklats och byggs vid Bombardiers anläggningar i Crespin, Frankrike, medan det energieffektiva driv- och styrsystemet levereras från Bombardier i Västerås.

Ett stort antal regionaltågsoperatörer runtom i världen som valt Bombardier som leverantör. I Europa har Bombardier levererat kapacitetsstarka och driftsäkra regionaltåg i länder som Tyskland, Frankrike, Storbritannien och även Sverige, där regionaltågstrafiken ökat med hela 80 procent sedan år 2000.

Bombardier har producerat regionaltåg för den skandinaviska marknaden sedan 1980-talet och slutförde i hösten 2013 leveransen av sex REGINA-tåg till Västtrafik. Nya regionaltågskoncept med ännu högre kapacitet och komfort för kunder i Norden utvecklas nu vid Bombardier i Västerås i nära samverkan med tågoperatörer i Sverige och utomlands.

Publicerat av

Cecilia Helland

Ansvarig skribent på Etablering Utomlands.

frankrike

Klockan i Frankrike

FR - Time
There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items