.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.
Sandvik förvärvar kinesiska OSK

Sandvik förvärvar kinesiska OSK

Publicerat av Tony Harkén tisdag, 27 november 2018.

Seco Tools, en division inom Sandvik Machining Solutions, har ingått avtal om att förvärva det kinesiska bolaget Kunshan Ousike Precision Tools Co., Ltd (OSK), en ledande tillverkare av solida runda hårdmetallverktyg.

Förvärvet stärker framförallt positionen och produkterbjudandet till den snabbväxande kinesiska elektronikindustrin.

− Förvärvet är i linje med Sandvik Machining Solutions avsikt att växa affären inom solida hårdmetallverktyg. Vi har en stark position på kinesiska marknaden och OSK för oss än närmare kunderna, säger Klas Forsström, chef för Sandvik Machining Solutions.

− Jag är mycket nöjd att vi har slutit ett avtal om att förvärva OSK och inkludera dem i Seco-familjen. OSK:s kunder finns primärt inom elektronik- och formbearbetningsindustrin och det här är ett viktigt steg för Seco för att förbättra sin position på den snabbt växande kinesiska marknaden. Kombinationen av våra respektive expertkunskaper kommer att stärka produkterbjudandet till våra kunder, säger Lars Bergström, chef för Seco Tools.

Under 2017 hade OSK intäkter om 120 miljoner SEK och 90 anställda.

Parterna har enats om att inte offentliggöra köpeskillingen. Affären har en positiv effekt på Sandviks vinst per aktie från start.

Transaktionen förväntas avslutas under första halvåret 2019 efter godkännande av berörda myndigheter.

Publicerat av

Tony Harkén

kina

Klockan i Hong Kong, Kina

CN - Time
There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items