.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.
Ta chansen och möt lettiska företagare

Ta chansen och möt lettiska företagare

Publicerat av Cecilia Helland fredag, 25 oktober 2013.

Hösten är här och i och med är det åter dags att fira Lettlands nationaldag.

Lettland blev självständigt den 18 november 1918 och fyller alltså snart 95 år. Den starka verkstads- och elektronikindustri som grundlades redan då, i början på förra seklet, är traditioner som man bygger vidare på än idag.

Det var lok och kameror under mellankrigstiden, detaljer och konstruktioner till det sovjetiska rymdprogrammet under tiden efter andra världskriget. Att den moderna tillverkningsindustrin är stark än idag bevisas bland annat genom det stora lettiska deltagandet på Elmia subcontractor i Jönköping – sammanlagt 13 lettiska företag kommer.

På mässan kommer också svenska Lesjöfors att vara med. Deras lettiska dotterbolag Lesjöfors Gas Springs dubblerade sin omsättning mellan 2011 och 2012 och har utsetts till ett av de snabbast växande företagen i landet. Företaget visade också en god vinst.

- För Lesjöfors del har hela verksamheten i Lettland varit mycket lyckosam och betytt mycket för den positiva utvecklingen koncernen har haft och fortfarande har, så har koncernchef Kjell-Arne Lindbäck uttalat sig tidigare om denna verksamhet.

Kom och diskutera möjligheterna att investera eller hitta leverantörer i Lettland! LIAA är med som utställare med uppgift att hjälpa svenska företag att hitta samarbetspartners i Lettland. Du träffar oss den 12-15 november i monter D03:10.

En grupp lettiska IT-företag kommer på besök till Stockholm den 19 -20 november. Tisdagen den 19 är vikt för att träffa möjliga svenska samarbetspartners. Är du intresserad av lettiska webbdesigners, programmeringsföretag eller andra IT-tjänster, kontakta mig. De svenska företag som redan har samarbeten har upptäckt fördelarna - det är kostnadseffektivt och produktiviteten hög.

Under eftermiddagen den 20 november är intresserade välkomna till Stockholm Waterfront för att träffa ledande IT-företag från alla de tre baltiska länderna under ett seminarium om IT-branschen i Baltikum, Balt-IT.

Hela programmet och anmälan här

Publicerat av

Cecilia Helland

Ansvarig skribent på Etablering Utomlands.

lettland

Klockan i Lettland

LV - Time
There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items