.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.
Rekordstort intresse för Nordbygg 2014!

Rekordstort intresse för Nordbygg 2014!

Publicerat av Cecilia Helland tisdag, 25 mars 2014.

Nordbygg är mässan som blivit en de stora händelserna i Bygg-Sverige.

Sista handen läggs just nu vid bortåt 900 montrar som ska ställas upp på Stockholmsmässan den 1-4 april.

Allt tyder på att det blir ett rekordår - intresset för Nordbygg är större än någonsin, något helt unikt i sitt slag. Intresset växte markant efter att Sveriges Byggindustrier började rapportera om en uppåtgående byggkonjunktur med ökande efterfrågan på bostadsbyggande samtidigt som anläggningsinvesteringarna ökar.

Bland utställarna finns 30 olika länder representerade, ett av dem är Lettland som har 8 företag i en samlingsmonter och tre företag i egna montrar. Dessutom bjuder handelsavdelningen på Lettlands ambassad på match-making i anslutning till mässan. Det är ytterligare nio företag från Lettland som kommer enkom för detta (se nedan).

Match-makingen äger rum torsdagen den 3 april klockan 09.00 -12.00 på konferensavdelningen på Rica Talk hotel, plan 3. Hotellet ligger precis bredvid Stockholmsmässans utställningshallar.

Där ges en möjlighet att träffa lettiska leverantörer och möjliga samarbetspartners i en kvart var för ömsesidig presentation. Tidningen Byggindustrin kallade det i en artikel om ett tidigare liknande tillfälle för „speed-dating – ett snabbt och effektivt sätt att få kontakt med lettiska företag”.

Morgonkaffe och lunch ingår och evenemanget är kostnadsfritt. Mer information och anmälan till e-postadress Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen eller per telefon 08 7006311 senast den 28 mars.

De företag som kommer från Lettland är :

Alukon – www.alukon.lv

  Glasfasader, fönster och dörrar, glastak och vinterträdgårdar

 

Armets – www.armets.lv

  Stålkonstruktioner – allt ifrån första konsultationen till  projektering, tillverkning och montage, samt garanti.


M.S.Aqua – www.betonagridas.lv

  Betonggolv


WWL houses – www.wwl.lv

  Modulhus, flervångninghus, passivhus och även fönster

 

Belmast – www.belmast.lv

  Stålkonstruktioner, master mm

 

BIC – www.bicgroup.lv

  Ventilation, tak, stegar mm i metall

 

Rietumu logi – www.rlogi.lv

  Fönster, dörrar, fasader och montering av dessa.


Piche – www.piche.eu

  Byggnation av stora hallar – produktions- och lagerbyggnader,   idrottshallar, butikscentrum och jordbruksbyggnader.


Dores fabrika – www.dores.lv

  Timrade trähus i modernt utförande


Det finns redan många svenska företag som skapat framgångsrika projekt tillsammans med lettiska leverantörer och det finns utrymme för fler samarbeten. Bland de lettiska företag som kommer är det många som redan gjort affärer på den svenska marknaden och förstått vilka krav och villkor som gäller, inte bara vikten av att skriva kollektivavtal utan också i termer av långsiktighet.

Ett svenskt företag som framgångsrikt samarbetat med olika lettiska företag är Byggvesta. Inköpsdirektören Lars Gärde jämför tiden före och efter finanskrisen:

-          Vi började leta leverantörer i Lettland 2006 och då var efterfrågan på de lettiska företagens varor och tjänster hög på hemmaplan, då tycktes det ibland som om vi var ”sekundära”. Men efter finanskrisen 2008 har det blivit helt annorlunda – vi är en väldigt viktig marknad för dem och det innebär att de verkligen månar om att vara smidiga och att hitta passande lösningar för såväl leveranser, montage som logistik. De kan verkligen vända problem till möjligheter och arbetar långsiktigt.

Inne på mässan rekommenderas ett besök på den lettiska samlingsmontern, C07:38. Där finns företag som Tenapors (isoleringsmaterial), Franzoni (byggledning och konsulter), KSIL (lekplatser), Piche (bygger stora hallar), Tivo (prefabricerade trähuspaneler), Armets (stålkonstruktioner), Primekss (betonggolv) och Rietumu logi (fönster och dörrar).

I egna montrar finns dessutom Riga parkett (parkettgolv), C07:60, VIA-S modular houses, (modulhus i trä) B14:50 och Belmast, C21:12 (stålkonstruktioner).

Publicerat av

Cecilia Helland

Ansvarig skribent på Etablering Utomlands.

lettland

Klockan i Lettland

LV - Time
There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items