.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.
Film för att locka turister till Norge

Film för att locka turister till Norge

Publicerat av Cecilia Helland fredag, 25 oktober 2013.

Visitnorway (Innovasjon Norge) och Disney har inlett ett globalt samarbete kring Disneys nästa animerade familjefilm Frost som har premiär på bio i Sverige den 31 januari.

Samarbetet innefattar en rad marknadsföringsaktiviteter och bygger kring filmens tema där miljöerna är inspirerade av det norska landskapet och kulturarvet.

Samarbetet mellan Visitnorway och Disney bygger kring den animerade familjekomedin Frost – där miljön är inspirerad av norsk kultur, traditioner och spektakulära natur – och syftar till att öka intresset för Norge som resmål för turister från hela världen.

I produktionen av Frost sökte filmmakarna inspiration för det fiktiva kungariket Arendal, som filmens handling kretsar kring – och fann den i Norge. Filmens Arendal är således inspirerat av Norges majestätiska landskap, arkitektur och mångåriga kulturarv. I kungariket finns exempelvis en stavkyrka och vissa karaktärer bär kläder inspirerade av den norska folkdräkten ’bunad’ och kungariket ligger vackert invid en fjord.

- Vi ville skapa en förtrollande och dynamisk miljö för Frost som skulle göra ett bestående intryck. Norge erbjuder en estetik och kultur som vi inte jobbat med tidigare och vi såg en fantastisk möjlighet i att inspireras av det dramatiska landskapet, arkitekturen och traditionerna i skapandet av filmen. Resultatet ger samma magiska känsla som en klassisk Disneyfilm, fast helt ny, säger Mike Giaimo filmens art director.

Filmens tema länkar naturligt till det löpande arbete som Visitnorway gör för upplysa och intressera turister för att upptäcka Norges fantastiska landskap och kultur.

- Det här samarbetet är en fantastisk möjlighet för oss att marknadsföra Norge som en underbar turistdestination. Disney är ett globalt och omtyckt varumärke och vi hoppas – efter att ha inspirerat till miljöerna i filmen – att publik i alla åldrar kommer att lockas till att besöka Norge för att upptäcka vårt vackra land, säger Per-Arne Tuftin, turismchef vid Innovasjon Norge.

OM FILMEN

Walt Disney Animation Studios, produktionsbolaget bakom Trassel och Röjar-Ralf, presenterar Frost, ett häpnadsväckande och humoristiskt bioäventyr. Den orädda och optimistiska Anna inleder en storslagen resa – under vilken hon slår sig ihop med den starke bergmannen Kristoffer och hans trogna ren Sven – för att hitta sin syster Elsa, vars isande krafter har fångat kungariket Arendal i evig vinter.

Anna och Kristoffer stöter på Everestliknande förhållanden, mystiska troll och en lustig snögubbe vid namn Olof i sin kamp mot elementen i en kapplöpning för att rädda kungariket.

Filmen är regisserad av Chris Buch (Tarzan, Surf's Up) och Jennifer Lee (filmförfattare i Röjar-Ralf), som också har skrivit filmmanuset. Den är producerad av Peter Del Vecho (Nalle Puhs film – Nya äventyr i Sjumilaskogen, Princessan och grodan).

Den innehåller originallåtar från vinnaren av Tony®, Robert Lopez (The Book of Mormon, Avenue Q), och Kristen Anderson-Lopez (In Transit, Nalle Puhs film – Nya äventyr i Sjumilaskogen), liksom originalmusik av Christophe Beck (Mupparna, Oscar®-belönade kortfilmen Paperman). Frost har Sverigepremiär i 3D den 31 januari 2014.

Publicerat av

Cecilia Helland

Ansvarig skribent på Etablering Utomlands.

norge

Klockan i Norge

NO - Time
There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items