.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.
32-åring från Faustino som exklusiv nyhet!

32-åring från Faustino som exklusiv nyhet!

Publicerat av Cecilia Helland torsdag, 31 oktober 2013.

Från det anrika Riojahuset Faustino kommer nu en 32-åring som exklusiv lansering på Systembolaget, Faustino I Gran Reserva årgång 1981.

Av denna unika raritet kommer 720 flaskor till den larvigt låga prislappen 299kr. Ett måste till alla högtidsdagar, mustiga höstgrytor och ett utmärkt vin att servera till kryddiga rätter av lamm-, kalv, eller nötkött eller till lagrad ost.

Faustino I Gran Reserva 1981 bjuder på en komplex och kryddig doft med påtaglig fatkaraktär och inslag av torkad frukt, bär, choklad och läder. Smaken är kraftfull med med tydliga toner av bär och mörk frukt. Vinet har lagrats i 32 månader på ekfat och resterande tid på flaska.

Faustino I Gran Reserva lanserades första gången 1968 och blev genast ett av Riojas mest säljande vinvarumärken. Årgången 1981 anses vara en av de absolut främsta årgångarna från Riojahuset Faustino och den finns i mycket begränsad upplaga.

Faustino I Gran Reserva 1981
Producent: Bodegas Faustino
Ursprung: Spanien, Rioja
Art: 90048
Pris: 299 kr
Stl: 750 ml
Antal: 720 flaskor
Lansering: 1 november
Druvor: 85% Tempranillo,
7% Graciano and 8% Mazuelo

Om Bodegas Faustino
Faustino är ett av Spaniens mest kända Riojahus och deras viner har blivit nästintill ikoniska inom vinvärlden. Sedan starten har denna kvalitetsproducent levererat högklassiga viner över hela världen. Bodegas Faustino är Riojas största familjeägda vineri och även största innehavare av vingårdar i Rioja. I all produktion används uteslutande egna druvor, inget köps in utifrån. Vinmakarteamet jobbar ständigt med att förbättra kvaliteten i vinerna.

Publicerat av

Cecilia Helland

Ansvarig skribent på Etablering Utomlands.

spanien

Klockan i Madrid, Spanien

ES - Time
There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items