.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.
Konferens utomlands en ökande trend

Konferens utomlands en ökande trend

Publicerat av Cecilia Helland fredag, 08 maj 2015.

En prisjämförelse som Airtours har gjort visar att det inte skiljer många kronor att åka på konferens utomlands jämfört med att stanna i Sverige och boka in sig på en konferensanläggning i närområdet.

I vissa fall är det till och med dyrare att konferera på hemmaplan.

– Vi märker att fler och fler företag upptäcker möjligheten med att förlägga konferensen utomlands vilket är en intressant utveckling. Dock är det fortfarande många beslutsfattare som har förutfattade meningar om att utlandskonferenser är dyrt och därför kan sticka lite i ögonen, säger Stefan Chatzopoulos, informationschef på Airtours.

Ett konkret exempel är en större närliggande konferensanläggning i Stockholms omnejd där två nätters övernattning inklusive måltider landar på 5220 kronor per person under högsäsong. Som jämförelse kostade en tvådagars resa tur och retur till Berlin inklusive flyg, hotell och måltider 4949 kronor per person.

– Det finns många fördelar med att förlägga konferensen utomlands. Dels ökar ofta deltagarfrekvensen rejält och dels får medarbetarna en unik och minnesvärd upplevelse, säger Stefan Chatzopoulos.

Prisexempel, konferensresa (pris per person inkl. två övernattningar i dubbelrum samt måltider)

Berlin T & R från Göteborg Barcelona T & R från Stockholm Konferensanläggning i Stockholms omnejd Konferensanläggning i södra Skåne
4949 sek 5349 sek 5220 sek 5559 sek
(flyg + hotell) (flyg + hotell) (resa ej inräknat) (resa ej inräknat)

Publicerat av

Cecilia Helland

Ansvarig skribent på Etablering Utomlands.

spanien

Klockan i Madrid, Spanien

ES - Time
There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items