.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.
Sommarens udda resmål – här är bubblarlistan!

Sommarens udda resmål – här är bubblarlistan!

Publicerat av Cecilia Helland onsdag, 22 april 2015.

Många svenskar vill istället för volymresmålen hitta lite mer udda resmål. Därför har resebyrån Ticket listat sommarens bubblare, med de resmål som ökar mest.

Här är Alicante i topp, följt av Beirut och Sardinien. Små Medelhavspärlor som Menorca och Skiathos finns också med på listan.

Många älskar att åka till resmål som Mallorca och Antalya, som är de mest bokade resmålen i sommar och de överlägset mest populära resmålen bland svenskarna. Här finns mycket att göra och man vet vad man får. Men inte alla vill ha det så.

-Det finns de som undviker de allra största turistmålen, där de känner sig som en i mängden. Därför finns ett stort intresse för lite mindre resmål, som exempelvis Menorca och Skiathos, där det inte är lika stor risk att springa på sin granne på stranden, säger Karin Starkman Ahlstedt, kommunikationsansvarig på Ticket Privatresor.

Tickets topplista med bubblare består av resmål som inte finns med på den vanliga topplistan, men som ökar mest procentuellt i sommar. Till dessa har bokningarna ökat med mellan 17 och 63 procent i sommar.

Allra mest har bokningarna ökat till Alicante, som är en ort som visserligen lockar turister, men inte på långa vägar är i närheten av Antalya och Mallorca när det gäller att locka svenskar. Resmålet är känt för sina milslånga vita stränder, som sägs vara några av Spaniens finaste. Men det är inte bara för de fina stränderna som man bör besöka Alicante.

-Alicante gynnas av trenden att många gillar att få ut mycket av sin semester. Förutom fantastiska stränder kan resenärerna kombinera sin vistelse med stadsliv i den genuina spanska staden. Här kan man njuta av spanskt myllrande stadsliv, shopping, kultur och historia och god mat, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Andra bubblare på listan som lockar fler resenärer i sommar är öar som Sardinien, Skiathos och Menorca. Den sistnämnda är ett relativt orört turistparadis, tack vare att ön inte velat tillåta massturism och att den utnämnts till ett av Unescos biosfärreservat sedan 1993. Detta innebär att speciell hänsyn till miljön måste tas på ön.

-Det är roligt att fler svenskar upptäckt ön i sommar och bokat resa dit. Menorca är en genuin och oförstörd Medelhavspärla med över hundra stränder, allt från klippstränder till ljuvliga sandstränder med kristallklart vatten. Här kan du faktiskt fortfarande hitta öde stränder att bada vid, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Att Beirut och Ankara finns med på topplistan beror på att det etniska resandet, med familjer som återvänder på semester till sina gamla hemländer, har ökat starkt just till dessa städer.

Bubblare – tio i topp i sommar

1.Alicante (14)

2.Beirut (39)

3.Sardinien (41)

4.Ankara (43)

5.Miami (21)

6.Orlando (36)

7.Menorca (40)

8.Florens (47)

9.Skiathos (46)

10.Venedig (23)

Källa Ticket Privatresor. På listan återfinns de resmål som ökar mest av de 50 största resmålen, men som inte återfinns på nedanstående tio i topplista.

Siffror inom parentes visar vilken placering resmålet får när alla resmål rangordnas efter antalet bokningar.Bokningar av alla typer av resor fram till 13 april, avresa 1 maj – 30 oktober.

Nedan återfinns även tio i topplistan med allra mest populära resmålen i sommar

Tio i topp, populäraste resmålen i sommar

1.Mallorca (2)

2.Antalya (1)

3.Kreta (3)

4.New York (5)

5.Rhodos (4)

6.Cypern (7)

7.Split (8)

8.Barcelona (9)

9.London (6)

10.Malaga (ny)

Källa Ticket Privatresor. Siffror inom parantes visar vilken placering resmålet hade förra året.

Bokningar av alla typer av resor gjorda fram till 19 februari med avresa 1/5 – 31/10 2015

Publicerat av

Cecilia Helland

Ansvarig skribent på Etablering Utomlands.

spanien

Klockan i Madrid, Spanien

ES - Time
There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items