.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.
Wayne’s Coffee har öppnat sitt första kafé i Shanghai

Wayne’s Coffee har öppnat sitt första kafé i Shanghai

Publicerat av Tony Harkén fredag, 15 februari 2019.

Wayne’s Coffee kunde den 14 februari välkomna de första gästerna i Kina. Öppningen av kaféet på West Nanjing Road i centrala Shanghai är det första steget i kaffekedjans storsatsning i Kina.

– Vi är stolta och glada över att ha öppnat vårt första kafé i Kina. Mottagandet har varit över förväntan. Vi möter ett stort intresse hos stadens invånare och hos turister, både för den svenska kaffekulturen och för Wayne’s Coffees ekologiska koncept, säger Mats Hörnell, VD på Wayne’s Coffee.

Kaféet ligger centralt i Shanghai i anslutning till en t-baneuppgång. Här kan passerande resenärer ta en kaffe i farten eller sätta sig ned och njuta av en god och hållbar svensk fika.

Det första Wayne’s Coffee öppnade på Kungsgatan i Stockholm år 1994. Under 2016 blev hela kedjan KRAV-certifierad och året därpå blev man Årets Franchisekedja. Expansionen till Kina är del av en långsiktig strategi för kedjan, som idag har 129 kaféer i 10 länder.

I Kina sker expansionen tillsammans med masterfranchisetagaren Jucheng Ltd Co. Ägare är Mr Li Qing Jun, som driver en företagsgrupp inom framför allt stadsutveckling. De har även franchisen till det svenska underhållningskonceptet Brainflow, och tar nu även in Tom Tits till Kina som franchise. Franchisetagaren har ett stort intresse för det ekologiska konceptet och Mr Li driver själv ett jordbruk som är 100 procent ekologiskt.

– Det känns som att vi har valt helt rätt samarbetspartner för att sprida svensk kaffekultur i Kina. Nu har Wayne’s Coffee öppnat i Vietnam och Kina och vi jobbar aktivt med att hitta rätt masterfranchisetagare på fler marknader i Asien, säger Mats Hörnell.

Här kan du läsa mer om Wayne’s Coffee i Kina och om avtalet med Jucheng Ltd Co.

Bild -Öppningen av kaféet på West Nanjing Road i centrala Shanghai.

Publicerat av

Tony Harkén

spanien

Klockan i Madrid, Spanien

ES - Time
There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items