.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.
Cameron ställer ultimatum på EU-byråkratin

Cameron ställer ultimatum på EU-byråkratin

Publicerat av Tony Harkén onsdag, 23 januari 2013.

Det går inte att ta miste på britternas besvikelse över utvecklingen inom EU, och nu måste David Cameron agera med hänsyn till en stark hemmaopinion som ifrågasätter landets medlemskap.

Någon gång efter 2015 kommer britterna få folkomrösta om sitt EU-medlemskap.

En folkomröstning som kommer ta hänsyn till resultatet av en kraftfull brittisk omförhandling som bland annat kommer handla om återtagande av makt och att brittiska skattepengar gör mer nytta i Storbritannien än i ekonomier som är missköta och uppvisar stora svarta sektorer.

Cameron höll sitt tal idag hos Bloomberg och här tar du del av en sammanfattning – Bloomberg

 

Partiledaren Jimmie Åkesson SD kommenterar:

– Camerons tal kan komma att bli historiskt. För en gångs skull deklarerar ledaren för en större medlemsstat att sdmaktförskjutningen från nationalstaterna till EU måste upphöra och makten måste börja återföras till de nationella parlamenten.

– Den svenska regeringen och Fredrik Reinfeldt måste ta intryck av vad Cameron sagt. Under årtionden har svenska regeringar utan större protester accepterat att Sveriges villkor ständigt försämras. Medlemsavgiften blir ständigt dyrare, allt mer makt förskjuts till Bryssel och det svenska inflytandet minskar. Den brittiska premiärministern visar med sitt tal att detta inte är något vi måste fortsätta att acceptera. Även Sverige borde tydligt deklarera att man vill omförhandla sitt EU-medlemskap och även svenskarna borde få tycka till om EU-medlemskapet i en folkomröstning.

– Det är min förhoppning att detta kan bidra till att skapa en debatt utan skygglappar om det svenska EU-medlemskapet.

Publicerat av

Tony Harkén

storbrittanien

Klockan i Storbritannien

GB - Time
There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items