.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.
SEB: Investment Outlook: Brexit och kinesisk skuldsättning oroar

SEB: Investment Outlook: Brexit och kinesisk skuldsättning oroar

Publicerat av Tony Harkén tisdag, 31 maj 2016.

Brexit, kinesisk skuldsättning och global tillväxttakt oroar investerarna. Federal Reserve (Fed) höjer räntan igen i juli och svenska Riksbanken är färdig med räntesänkningar. Det spår SEB:s Investment Outlook.

2016 års andra Investment Outlook konstaterar att den globala tillväxttakten fortsatt ligger på cirka tre procent och investerare har accepterat en lågtillväxt- och låginflationsmiljö. Den ekonomiska situationen har dock förbättrats, råvarupriserna har återhämtat sig och den globala konsumenten mår fortfarande bra.

- Vinsterna för det första kvartalet imponerade inte, men var heller inte lika svaga som befarat. Frågan är om det "globala företaget" nu kommer att leverera stigande vinster efter ett par år av svag utveckling, säger Fredrik Öberg, Chief Investment Officer på SEB Private Banking.

Kursuppgångar för globala aktier, en skjuts uppåt för råvarumarknaderna och stabilare trender för alternativa investerteringar - det är något av det som speglas i Investment Outlook.

Rapporten gör också djupdykningar på tre teman: alternativa Brexit/Bremain-scenarier, den europeiska bilindustrins utveckling och framtiden för alternativa energikällor som vind- och solkraft.

Investment Outlook ger tips och råd kring aktuella risker och möjligheter i konsten att investera.

Rapporten finns att läsa i sin helhet på: www.sebgroup.se

Publicerat av

Tony Harkén

storbrittanien

Klockan i Storbritannien

GB - Time
There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items