.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.
Storstadsresandet ökar med 37 procent

Storstadsresandet ökar med 37 procent

Publicerat av Cecilia Helland måndag, 16 september 2013.

I höst har storstadsresandet nått nya rekordnivåer. De städer som lockar flest svenskar i höst är fortfarande de klassiska weekendresmålen London, New York och Paris.

Men de städer som ökar allra mest är Amsterdam och Berlin. Resorna dit har mer än fördubblats jämfört med förra året, enligt färsk statistik från resebyrån Ticket.

Höstens topplista över de populäraste storstäderna skiljer sig en hel del från förra året. Bland annat har London tagit ett stadigt grepp om förstaplatsen och gått om New York som var förra årets favorit. Samtidigt har Istanbul, Nice och Köpenhamn fallit bort från topplistan för att ge plats åt uppstickarna Lissabon, Wien och Amsterdam.

– Just nu är det väldigt prisvärt att semestra i storstäder. Stor konkurrens mellan flygolagen pressar ned flygpriserna samtidigt som den starka kronan gör att svenskarna får mer valuta för pengarna. Det blir mer pengar över för shopping, restaurangbesök och andra nöjen, säger Maria Gertell, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket.

Amsterdam är den stad som står för den största ökningen i höst. Denna trendiga men samtidigt pittoreska pärla är ett perfekt weekendresmål. Bra hotell, kort flygtid och bekvämt avstånd till allt gör att man hinner med mycket på en helg.  

– I Amsterdam finns massor med sevärdheter och museum i världsklass, bland annat Anne Frank-huset och Rijksmuseum där Rembrandts verk Nattvarden finns att beskåda. Samtidigt har staden en pulserande sida med ett enastående restaurang- och nöjesutbud, säger Maria Gertell.

Topplista – höstens populäraste storstäder*
1. London (2)
2. New York (1)
3. Paris (4)
4. Barcelona (3)
5. Berlin (6)
6. Rom (5)
7. Prag (8)
8. Lissabon (ny)
9. Amsterdam (ny)
10. Wien (ny)

Publicerat av

Cecilia Helland

Ansvarig skribent på Etablering Utomlands.

storbrittanien

Klockan i Storbritannien

GB - Time
There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items