.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
 • Fel vid laddning av flödesdata.
ABB Flyttar Produktion Från Ludvika Till Vietnam

ABB Flyttar Produktion Från Ludvika Till Vietnam

Publicerat av Tony Harkén onsdag, 25 september 2019.

Under måndagen har personal på ABB i Ludvika fått information om att ytterligare delar av produktionen kommer flyttas utomlands – till Vietnam.

– Det här är inte bra, jag har ingen förståelse varför, säger Håkan Anestedt, vice ordförande för för fackförbundet till SVT.

I somras meddelade ABB att 50 tjänster flyttas från Ludvika till Polen. Nu kommer information om ytterligare produktion som flyttar utomlands, det var dt.se först att rapportera om. Den här gången går flytten till Vietnam.

– Det inte så positivt – det är en yrkesstolthet som försvinner, säger Håkan Anestedt, vice ordförande för IF Metall och fortsätter:

– Vi är inte positiva att man nedmonterar verksamheter i Ludvika, men beslutet kommer uppifrån. Det är ju också skattetillfällen för kommunen som försvinner.

Källa – SR

Publicerat av

Tony Harkén

sverige

Klockan i Sverige

SE - Time
 • Restaurangtips i Phnom Pehn – Kambodja

  Dags att äta, jag tar mig till strandpromenaden längst Tonle Sap-floden och det känns som om man är i Nice i Frankrike, förmodligen för att Kambodja tidigare tillhörde Frankrike under Indokina-tiden, och många gamla byggnader vittnar om detta. Läs mer...

 • Nyhet! Maycas del Limarí Chardonnay

  Den 1 mars lanserades Maycas del Limarí Reserva Especial Chardonnay i Systembolagets ordinarie sortiment. Läs mer...

 • Svenskarna väntas jobba längst i EU

  Den tid som EU-ländernas medborgare i snitt förväntas vara tillgänglig på arbetsmarknaden under livet har de senaste tio åren ökat med 1,9 år. Och svenskarna är det folk som förväntas vara tillgängliga längst tid i hela EU. Läs mer...

There are not feed items to display.
 • Check if RSS URL is online
 • Check if RSS contains items