.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
 • Fel vid laddning av flödesdata.
Besked om definitiva skyddsåtgärder för stålimport senast 1 februari

Besked om definitiva skyddsåtgärder för stålimport senast 1 februari

Publicerat av Tony Harkén fredag, 28 december 2018.

EU:s nuvarande skyddstullar på stål kan komma att bli definitiva. Men beskedet om detta kommer senast den 1 februari 2019. Kvoter och tullsatser bedöms vara oförändrade fram till dess.

Kommissionen inledde den 26 mars 2018 en undersökning om skyddsåtgärder för import av vissa stålprodukter till EU. I somras infördes provisoriska skyddsåtgärder i form av tullar. De gäller till den 4 februari 2019, i avvaktan på att kommissionens utredning ska bli färdig.

I normala fall ska en undersökning avslutas senast nio månader efter det att den inleds, i detta fall senast den 26 december 2018. Under särskilda omständigheter kan undersökningstiden förlängas med högst två månader, något som kommissionen nu gjort.

Kommissionen har meddelat att de kommer att ge besked om huruvida definitiva skyddsåtgärder införs, senast den 1 februari 2019. Det betyder enligt Kommerskollegiums bedömning att de nuvarande kvoterna inte påverkas och att förlängningen inte kommer att påverka de nuvarande provisoriska skyddstullarna.

Orsaken till förlängningen är att undersökningen är mycket omfattande både vad avser antalet produktkategorier (28 produktkategorier) och antalet berörda parter (över 800 registrerade parter). Undersökningen kräver enligt kommissionen en komplex rättslig och ekonomisk analys av inkomna synpunkter.

Kommissionens meddelande om förlängning av tidsfristen för skyddsåtgärdsundersökningen rörande import av vissa stålprodukter 

Källa – Kommerskollegium

Publicerat av

Tony Harkén

sverige

Klockan i Sverige

SE - Time
 • Restaurangtips i Phnom Pehn – Kambodja

  Dags att äta, jag tar mig till strandpromenaden längst Tonle Sap-floden och det känns som om man är i Nice i Frankrike, förmodligen för att Kambodja tidigare tillhörde Frankrike under Indokina-tiden, och många gamla byggnader vittnar om detta. Läs mer...

 • Nyhet! Maycas del Limarí Chardonnay

  Den 1 mars lanserades Maycas del Limarí Reserva Especial Chardonnay i Systembolagets ordinarie sortiment. Läs mer...

 • Svenskarna väntas jobba längst i EU

  Den tid som EU-ländernas medborgare i snitt förväntas vara tillgänglig på arbetsmarknaden under livet har de senaste tio åren ökat med 1,9 år. Och svenskarna är det folk som förväntas vara tillgängliga längst tid i hela EU. Läs mer...

There are not feed items to display.
 • Check if RSS URL is online
 • Check if RSS contains items