.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
 • Fel vid laddning av flödesdata.
Bombardier tar hem order i Sydafrika

Bombardier tar hem order i Sydafrika

Publicerat av Cecilia Helland tisdag, 18 mars 2014.

Bombardier har fått en order från Transnet Freight Rail (TFR) i Sydafrika på 240 TRAXX Africa ellok.

All montering ska ske i Sydafrika och lokal produktion kommer att utgöra 60 procent av projektvärdet.

Investeringen är ett led i den sydafrikanska statens förnyelse av infrastrukturen i landet. TRAXX Africa-loken kommer att användas för godstrafik i hastigheter upp till 100 km/tim. TRAXX-loken är kända för sin dragkraft, energieffektivitet och tillförlitlighet och är i drift vid järnvägar runtom i Europa. LKAB:s I-ORE, världens starkaste ellok, är baserat på TRAXX-konceptet.

I avtalet med Transnet Freight Rail ingår att skapa ett stort antal arbetstillfällen inom montering, produktion och vidareutveckling av TRAXX Africa för den snabbväxande afrikanska marknaden. Det sker inom ramen för Sydafrikas Black Economic Empowerment-program. Konstruktion av loken kommer i huvudsak att ske vid Bombardier-anläggningar i Europa.

Kontraktet, vars värde ännu inte har specificerats, är strategiskt viktigt för Bombardier som varit verksamt i södra Afrika sedan 1995. Bombardier har levererat pendeltågen till Gautrain Rapid Rail Link i Johannesburg-området och bedriver också tågunderhåll och service. Bombardier Rail Control Solutions, med affärsledning och utvecklingscenter i Stockholm, installerar för närvarande ett komplett signal- och tågledningssystem i Durban.

Publicerat av

Cecilia Helland

Ansvarig skribent på Etablering Utomlands.

sverige

Klockan i Sverige

SE - Time
 • Restaurangtips i Phnom Pehn – Kambodja

  Dags att äta, jag tar mig till strandpromenaden längst Tonle Sap-floden och det känns som om man är i Nice i Frankrike, förmodligen för att Kambodja tidigare tillhörde Frankrike under Indokina-tiden, och många gamla byggnader vittnar om detta. Läs mer...

 • Nyhet! Maycas del Limarí Chardonnay

  Den 1 mars lanserades Maycas del Limarí Reserva Especial Chardonnay i Systembolagets ordinarie sortiment. Läs mer...

 • Svenskarna väntas jobba längst i EU

  Den tid som EU-ländernas medborgare i snitt förväntas vara tillgänglig på arbetsmarknaden under livet har de senaste tio åren ökat med 1,9 år. Och svenskarna är det folk som förväntas vara tillgängliga längst tid i hela EU. Läs mer...

There are not feed items to display.
 • Check if RSS URL is online
 • Check if RSS contains items