.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
 • Fel vid laddning av flödesdata.
EU och Singapore – frihandels- och investeringsskyddsavtal undertecknat

EU och Singapore – frihandels- och investeringsskyddsavtal undertecknat

Publicerat av Tony Harkén fredag, 26 oktober 2018.

EU och Singapore har nu undertecknat tre olika avtal: ett frihandelsavtal, ett investeringsskyddsavtal samt ett ramavtal om partnerskap och samarbete.

Undertecknandet skedde 19 oktober. Frihandelsavtalet väntas träda i kraft 2019.

Singapore är Sveriges största exportmarknad bland ASEAN-länderna och frihandelsavtalet med Singapore är det första i sitt slag med ett av dessa länder.

Frihandelsavtalet är omfattande och innehåller förutom marknadstillträde även skrivningar på en rad områden såsom bland annat tekniska handelshinder, sanitära och fytosanitära åtgärder, handelsprocedurer, handelspolitiska skyddsåtgärder, tjänstehandel, offentlig upphandling, immaterialrätt och hållbar utveckling.

Frihandelsavtalet och investeringsskyddsavtalet kommer nu att skickas till Europaparlamentet för godkännande. Därefter kommer frihandelsavtalet att träda ikraft medan investeringsskyddsavtalet behöver ratificeras av EU:s medlemsländer. Partnerskaps- och samarbetsavtalet kräver ratificering av EU:s medlemsländer och lämnas till Europaparlamentet innan det formellt kan träda i kraft.

EU-kommissionens webbportal för frihandelsavtalet och investeringsskyddsavtalet med Singapore

EU-kommissionens pressrelease på svenska

Sveriges handel med Singapore

Källa - Kommerskollegium

Publicerat av

Tony Harkén

sverige

Klockan i Sverige

SE - Time
 • Restaurangtips i Phnom Pehn – Kambodja

  Dags att äta, jag tar mig till strandpromenaden längst Tonle Sap-floden och det känns som om man är i Nice i Frankrike, förmodligen för att Kambodja tidigare tillhörde Frankrike under Indokina-tiden, och många gamla byggnader vittnar om detta. Läs mer...

 • Nyhet! Maycas del Limarí Chardonnay

  Den 1 mars lanserades Maycas del Limarí Reserva Especial Chardonnay i Systembolagets ordinarie sortiment. Läs mer...

 • Svenskarna väntas jobba längst i EU

  Den tid som EU-ländernas medborgare i snitt förväntas vara tillgänglig på arbetsmarknaden under livet har de senaste tio åren ökat med 1,9 år. Och svenskarna är det folk som förväntas vara tillgängliga längst tid i hela EU. Läs mer...

There are not feed items to display.
 • Check if RSS URL is online
 • Check if RSS contains items