.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
 • Fel vid laddning av flödesdata.
Högskolan i Skövde besöker Sydkorea

Högskolan i Skövde besöker Sydkorea

Publicerat av Cecilia Helland torsdag, 21 november 2013.

En viktig del i Högskolan i Skövdes internationaliseringsarbete är att utveckla nya, attraktiva utbytesavtal med utländska lärosäten.

Högskolan i Skövde har i dagsläget 90 avtal i ett trettiotal länder. Och snart kan det bli fler. Rektor Sigbritt Karlsson och vicerektor Afrouz Behboudi åker i dagarna till Sydkorea för att undersöka möjligheterna för samarbete med ett flertal sydkoreanska lärosäten.

Sedan 2012 har Högskolan i Skövde undersökt möjligheterna med att samarbeta med lärosäten i Sydkorea. Nu har internationaliseringsarbetet nått nästa fas.

– Det blir ett intensivt program, berättar Afrouz Behboudi, på fem dagar besöker vi sju lärosäten som skulle kunna vara möjliga samarbetspartner för Högskolan i Skövde när det gäller studentutbyte. Vi kommer att utvärdera flera olika aspekter för att hitta bästa möjliga strategiska alternativ för våra studenter vid internationella utbyten.

När Högskolan i Skövde ser sig om efter passande partneruniversitet handlar det om att hitta bra studiemiljöer för Högskolan i Skövdes studenter, man tittar både på säkerhetsaspekten men även på vilka kurser som ges på engelska vid det aktuella lärosätet. Vid detta besökstillfälle kommer man att titta närmre på både privata och offentliga lärosäten, bland annat ett universitet för endast kvinnor.

Högskolan i Skövde har som mål att samtliga utbildningar ska ha en väl fungerande internationalisering för att uppmuntra till studentutbyte, lärarutbyte och utveckling av gemensamma internationella utbildningsprogram eller delar av program.

Publicerat av

Cecilia Helland

Ansvarig skribent på Etablering Utomlands.

sverige

Klockan i Sverige

SE - Time
 • Restaurangtips i Phnom Pehn – Kambodja

  Dags att äta, jag tar mig till strandpromenaden längst Tonle Sap-floden och det känns som om man är i Nice i Frankrike, förmodligen för att Kambodja tidigare tillhörde Frankrike under Indokina-tiden, och många gamla byggnader vittnar om detta. Läs mer...

 • Nyhet! Maycas del Limarí Chardonnay

  Den 1 mars lanserades Maycas del Limarí Reserva Especial Chardonnay i Systembolagets ordinarie sortiment. Läs mer...

 • Svenskarna väntas jobba längst i EU

  Den tid som EU-ländernas medborgare i snitt förväntas vara tillgänglig på arbetsmarknaden under livet har de senaste tio åren ökat med 1,9 år. Och svenskarna är det folk som förväntas vara tillgängliga längst tid i hela EU. Läs mer...

There are not feed items to display.
 • Check if RSS URL is online
 • Check if RSS contains items