.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
 • Fel vid laddning av flödesdata.
Hoppryttarna klara till Stockholm International Horse Show

Hoppryttarna klara till Stockholm International Horse Show

Publicerat av Cecilia Helland onsdag, 20 november 2013.

Förbundskapten Sylve Söderstrand har presenterat årets svenska startfält i hoppningen på Stockholm International Horse Show. 

Veckans Grand Prix-segrare Angelica Augustsson finns i startfältet liksom Jens Fredricson och Henrik von Eckermann från EM-bronslaget. Samtidigt kommer besked om vilka ryttare som är klara för Top 10-finalen.

Svensk hoppning är mycket stark och framgångsrik för närvarande. Tidigare i år blev det en bronsmedalj i lag vid Europamästerskapet i september. Under höstens serietävling har Volkswagen Grand Prix är det många ryttare som visat på mycket god form och kapacitet.

Uttagningen av de svenska hoppryttarna till Globen har varit både trevlig och svår för förbundskapten Sylve Söderstrand. Sverige har tio platser för hoppryttare på Stockholm International Horse Show.

- Det är angenäma bekymmer, och trevligt  för att det finns så många bra svenska ryttare i hoppning, men svårt för att flera högt kvalificerade svenska ryttare med internationella framgångar tyvärr inte får plats bland de tio, säger förbundskapten Sylve Söderstrand.

Uttagna ryttare till Stockholm International Horse Show är Angelica Augustsson, Malin Baryard-Johnsson, Henrik von Eckermann, Jens Fredricson, Peder Fredricson, Emma Emanuelsson, Douglas Lindelöw, Stephanie Holmén, Helena Persson och Johan Lundh. Saknas gör Rolf-Göran Bengtsson som avstår Stockholm International Horse Show i år.

På Ericsson Globe blir konkurrensen knivskarp. Stockholm International Horse Show är i år värd för Rolex IJRC Top 10 Final dit världens tio bästa hoppryttare kvalar. Världsettan Ben Maher från Storbritannien kommer tillsammans med förra årets vinnare av Top 10-finalen Christian Ahlmann, Tyskland.

Världens bästa hoppryttare kommer från sex nationer. Marcus Ehning och Ludger Beerbaum, Tyskland,  Luciana Diniz, Portugal, Scott Brash, Storbritannien, Gerco Schröder, Holland, Steve Guerdat, Schweiz samt Roger Yves Bost och Patrice Delavaeu, Frankrike kommer till Ericsson Globe och Rolex IJRC Top 10 Final.

Top 10-ryttarna rider inte bara finalen i Stockholm, de finns med i alla de internationella hoppklasserna under Stockholm International Horse Show.

Besök Stockholm International Horse Show2013 28 November – 1 December

Publicerat av

Cecilia Helland

Ansvarig skribent på Etablering Utomlands.

sverige

Klockan i Sverige

SE - Time
 • Restaurangtips i Phnom Pehn – Kambodja

  Dags att äta, jag tar mig till strandpromenaden längst Tonle Sap-floden och det känns som om man är i Nice i Frankrike, förmodligen för att Kambodja tidigare tillhörde Frankrike under Indokina-tiden, och många gamla byggnader vittnar om detta. Läs mer...

 • Nyhet! Maycas del Limarí Chardonnay

  Den 1 mars lanserades Maycas del Limarí Reserva Especial Chardonnay i Systembolagets ordinarie sortiment. Läs mer...

 • Svenskarna väntas jobba längst i EU

  Den tid som EU-ländernas medborgare i snitt förväntas vara tillgänglig på arbetsmarknaden under livet har de senaste tio åren ökat med 1,9 år. Och svenskarna är det folk som förväntas vara tillgängliga längst tid i hela EU. Läs mer...

There are not feed items to display.
 • Check if RSS URL is online
 • Check if RSS contains items