.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
 • Fel vid laddning av flödesdata.
I spåren av en ökad e-handel

I spåren av en ökad e-handel

Publicerat av Tony Harkén torsdag, 17 januari 2019.

Enligt Industrifaktas prognos beräknas ny- och tillbyggnadsinvesteringar inom privata lokaler, där detaljhandeln ingår, minska under perioden 2018–2020 med drygt 20 procent.

Utvecklingen ligger i linje med den förväntade konjunkturen som tillsammans med E-handelns framfart gör att framtiden för vissa typer av detaljhandelslokaler ser dyster ut. Framförallt är det sällanköpshandeln som blir lidande. Men det finns undantag och dagligvaruhandeln beräknas inte drabbas på samma sätt.

Vi är dessutom en växande befolkning vilket ger underlag för en ökad konsumtion. I Industrifaktas prognos bedöms detalj- och servicelokaler framöver bli mer upplevelsebaserade.

Detta innebär i praktiken att vi kommer att se mer showrooms, pop-up butiker, café och restauranger samt annan servicebaserad verksamhet som vi inte kan ta del av på samma sätt via nätet.

Som en konsekvens av den förväntade nedgången inom sällanköpshandeln i fysisk butik uppskattar Industrifakta att lokalkontrakten framöver blir kortare och att omflyttningen mellan lokaler ökar på en osäker marknad. Något som i sin tur innebär att ombyggnad av lokaler mellan olika verksamheter kommer öka.

Bild och Källa: Industrifakta AB

Publicerat av

Tony Harkén

sverige

Klockan i Sverige

SE - Time
 • Restaurangtips i Phnom Pehn – Kambodja

  Dags att äta, jag tar mig till strandpromenaden längst Tonle Sap-floden och det känns som om man är i Nice i Frankrike, förmodligen för att Kambodja tidigare tillhörde Frankrike under Indokina-tiden, och många gamla byggnader vittnar om detta. Läs mer...

 • Nyhet! Maycas del Limarí Chardonnay

  Den 1 mars lanserades Maycas del Limarí Reserva Especial Chardonnay i Systembolagets ordinarie sortiment. Läs mer...

 • Svenskarna väntas jobba längst i EU

  Den tid som EU-ländernas medborgare i snitt förväntas vara tillgänglig på arbetsmarknaden under livet har de senaste tio åren ökat med 1,9 år. Och svenskarna är det folk som förväntas vara tillgängliga längst tid i hela EU. Läs mer...

There are not feed items to display.
 • Check if RSS URL is online
 • Check if RSS contains items