.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
 • Fel vid laddning av flödesdata.
Jättekryssaren Regal Princess anlöper Göteborg

Jättekryssaren Regal Princess anlöper Göteborg

Publicerat av Cecilia Helland onsdag, 29 april 2015.

Den 15 maj kommer det stora kryssningsfartyget Regal Princess för första gången till Göteborg.

Regal Princess är ett av 52 kryssningsfartyg med 100 000 passagerare som besöker Göteborg i år. Ett av de nyaste och allra största fartygen är Regal Princess.

— I år välkomnar vi fler riktigt stora kryssningsfartyg till hamnen än tidigare och Regal Princess är ett av de allra största, säger Jill Söderwall, kryssningsansvarig, Göteborgs Hamn AB.

Regal Princess är 330 meter lång, tar 3 600 passagerare och 1 400 ombordanställda, har 19 däck och 1 780 passagerarhytter. Hon ägs av det amerikanska rederiet Princess Cruises.

Ombord på fartyget finns allt, och lite till, som en kryssningsgäst kan begära. Fartygets hjärta är ett atrium i marmor, guld och mässing fylld med dygnet-runt öppna restauranger, vinbarer, glassbarer och en chokladbutik. Ombord finns det också spaanläggningar, pool och biografer. Fartyget har också utrustats med en spektakulär seawalk, alltså en stor, svängd gå tunnel med väggar och golv av glas som sticker ut från fartygets sida, nära 40 meter över havet.

Publicerat av

Cecilia Helland

Ansvarig skribent på Etablering Utomlands.

sverige

Klockan i Sverige

SE - Time
 • Restaurangtips i Phnom Pehn – Kambodja

  Dags att äta, jag tar mig till strandpromenaden längst Tonle Sap-floden och det känns som om man är i Nice i Frankrike, förmodligen för att Kambodja tidigare tillhörde Frankrike under Indokina-tiden, och många gamla byggnader vittnar om detta. Läs mer...

 • Nyhet! Maycas del Limarí Chardonnay

  Den 1 mars lanserades Maycas del Limarí Reserva Especial Chardonnay i Systembolagets ordinarie sortiment. Läs mer...

 • Svenskarna väntas jobba längst i EU

  Den tid som EU-ländernas medborgare i snitt förväntas vara tillgänglig på arbetsmarknaden under livet har de senaste tio åren ökat med 1,9 år. Och svenskarna är det folk som förväntas vara tillgängliga längst tid i hela EU. Läs mer...

There are not feed items to display.
 • Check if RSS URL is online
 • Check if RSS contains items