.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
 • Fel vid laddning av flödesdata.
Jon Hillgren invald i Gin Hall of Fame och prisas för bästa fatlagrade ginet i världen

Jon Hillgren invald i Gin Hall of Fame och prisas för bästa fatlagrade ginet i världen

Publicerat av Tony Harkén onsdag, 20 mars 2019.

I ena sekunden föräras Hernö Juniper Cask Gin det ärofyllda priset World’s Best Matured Gin 2019.

I nästa slag får Jon Hillgren veta att han blivit invald i Gin Hall of Fame som en av endast tre personer i världen. Glädjeyra vid World Gin Awards i London kvällen den 21 februari.

– Drömmer jag? Nyp mig i armen! Jublar Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Har gjort ett bestående avtryck på ginindustrin.

Den 21 februari 2019 föräras Hernö Gin World’s Best Matured Gin 2019 för Hernö Juniper Cask Gin, fatlagrat på enfat. Och som grädde på moset blir grundaren Jon Hillgren invald i Gin Hall of Fame som ett ärofyllt bevis för att han gjort ett bestående avtryck på ginindustin i världen.

– Det är en enorm ära att i sällskap med Christopher Hayman bli invald och ansluta till Charles Maxwell som valdes in förra året, säger Jon.

Hernö Gin har tidigare krönts med bland annat World’s Best Gin 2018 och 2017, World’s Best Old Tom Gin 2018 och 2017 samt Gin Producer of the Year 2018 i World Gin Awards.

Får ginvärldens finaste utmärkelser.

Drömmen om ett eget gindestilleri har blivit en framgångssaga där Hernö Gin gång på gång kammar hem ginvärldens finaste utmärkelser. Totalt 83 Guld, Trophys och Masters gör Hernö Gin till Europas mest prisbelönta gindestilleri sedan 2013. Och nu med grundaren Jon Hillgren invald i Gin Hall of Fame.

– Jag såg en smaklucka i utbudet som fanns på marknaden när jag grundade Hernö Gin och ville skapa världens godaste gin med mina egna mått mätt. Att jag skulle infria de höga förväntningar världens ginexperter har på ett gott gin trodde jag aldrig ens i min vildaste fantasi, och då har jag bra fantasi, skrattar Jon.

– Jag är oerhört lyckligt lottad och så tacksam. Dels över det fina priset och att bli invald i Gin Hall of Fame, men också över att få förverkliga min dröm tillsammans med mina duktiga medarbetare, avslutar Jon.

Hernö Gin är Sveriges första renodlade gindestilleri, grundat 2011. I dag är Hernö Gin Europas mest prisbelönta gin samt krönt till världens bästa gin 2017 och 2018.

Goda exempel på framgångar i några av världens mest prestigefulla dryckestävlingar: World’s best Gin 2017 och 2018, Best Gin in Asia 2018, World’s best London Dry Gin 2017, World’s best Gin & Tonic 2016, San Fransisco World Spirits Competition Double Gold 2017 och Gin Producer of the Year både 2017 och 2016 är några av dem.

Publicerat av

Tony Harkén

sverige

Klockan i Sverige

SE - Time
 • Restaurangtips i Phnom Pehn – Kambodja

  Dags att äta, jag tar mig till strandpromenaden längst Tonle Sap-floden och det känns som om man är i Nice i Frankrike, förmodligen för att Kambodja tidigare tillhörde Frankrike under Indokina-tiden, och många gamla byggnader vittnar om detta. Läs mer...

 • Nyhet! Maycas del Limarí Chardonnay

  Den 1 mars lanserades Maycas del Limarí Reserva Especial Chardonnay i Systembolagets ordinarie sortiment. Läs mer...

 • Svenskarna väntas jobba längst i EU

  Den tid som EU-ländernas medborgare i snitt förväntas vara tillgänglig på arbetsmarknaden under livet har de senaste tio åren ökat med 1,9 år. Och svenskarna är det folk som förväntas vara tillgängliga längst tid i hela EU. Läs mer...

There are not feed items to display.
 • Check if RSS URL is online
 • Check if RSS contains items