.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
 • Fel vid laddning av flödesdata.
Läget i ekonomin – juli

Läget i ekonomin – juli

Publicerat av Tony Harkén onsdag, 14 augusti 2019.

Läget i ekonomin visar på ett dämpat stämningsläge där Barometerindikatorn sjunker, arbetslösheten stiger och hushållskonsumtionen faller.

I månadens utgåva av Läget i ekonomin utvecklades samtliga variabler negativt, undantaget inköpschefsindex som var oförändrat och Stockholmsbörsen som steg marginellt med 0,2 procent. Barometerindikatorn sjönk till 96,8, det lägsta värdet sedan juli 2013 och hushållens konsumtion föll med 1,0 procent, den svagaste utvecklingen sedan maj 2009.

Dessutom visade SCB:s nationalräkenskaper att BNP sjönk med 0,1 procent under det andra kvartalet jämfört med föregående kvartal. Minskningen förklaras främst av fallande bruttoinvesteringar.

Konjunkturinstitutet menar att bland annat BNP-utvecklingen samt en minskad sysselsättning pekar på en ”oväntat snabb inbromsning av högkonjunkturen. Högkonjunkturen bedöms bestå året ut för att sedan gradvis avta samtidigt som riskerna i omvärlden bedöms ha stigit.

Ta del av samtliga indikatorer här: Läget i ekonomin – juli

Publicerat av

Tony Harkén

sverige

Klockan i Sverige

SE - Time
 • Restaurangtips i Phnom Pehn – Kambodja

  Dags att äta, jag tar mig till strandpromenaden längst Tonle Sap-floden och det känns som om man är i Nice i Frankrike, förmodligen för att Kambodja tidigare tillhörde Frankrike under Indokina-tiden, och många gamla byggnader vittnar om detta. Läs mer...

 • Nyhet! Maycas del Limarí Chardonnay

  Den 1 mars lanserades Maycas del Limarí Reserva Especial Chardonnay i Systembolagets ordinarie sortiment. Läs mer...

 • Svenskarna väntas jobba längst i EU

  Den tid som EU-ländernas medborgare i snitt förväntas vara tillgänglig på arbetsmarknaden under livet har de senaste tio åren ökat med 1,9 år. Och svenskarna är det folk som förväntas vara tillgängliga längst tid i hela EU. Läs mer...

There are not feed items to display.
 • Check if RSS URL is online
 • Check if RSS contains items