.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
 • Fel vid laddning av flödesdata.
Ny liten fin whisky från Glenfarclas till jul

Ny liten fin whisky från Glenfarclas till jul

Publicerat av Cecilia Helland onsdag, 04 december 2013.

Lagom till jul lanserar Glenfarclas en fin liten whisky. I en blå liten presentförpackning ryms 350 ml whisky av bästa sort med inslag av torkad frukt och sherry och en lätt underton av rökighet.

Smaken är torr och balanserad, med en härlig sötma av sherry och en lätt karaktär av tobak. Eftersmaken är lång och mjuk. En mycket elegant whisky för 249 kr. Lanseras idag den 2 december. 

Glenfarclas 12 YO är en utmärkt aperitif, och en briljant vägvisare till vilka styrkor en Speyside-whisky kan uppvisa. Uppskattad av många, icke minst av whiskyexperten Michael Jackson och den fick 89 poäng i senaste upplagan av Whisky Bible av Jim Murray.

Den rönte också stora framgångar i Whisky VM anordnat av Henrik Aflodal som bästa sherryfats lagrade whisky samt att den fått ett antal internationella utmärkelser. Glenfarclas (de gröna ängarnas dal) ligger i Speyside och är det sista familjeägda destilleriet i Skottland sen det köptes av familjen Grant 1865 som ägt destilleriet sedan dess. Familjen har envist hållit fast vid en traditionell tillverkning präglad av småskalighet, kvalitet och noggrannhet.

Pris: 249 kr

Volym: 350 ml

Systembolagsnummer: 474  

Sortiment: Ordinarie sortiment 

Alkoholhalt: 43%

Publicerat av

Cecilia Helland

Ansvarig skribent på Etablering Utomlands.

sverige

Klockan i Sverige

SE - Time
 • Restaurangtips i Phnom Pehn – Kambodja

  Dags att äta, jag tar mig till strandpromenaden längst Tonle Sap-floden och det känns som om man är i Nice i Frankrike, förmodligen för att Kambodja tidigare tillhörde Frankrike under Indokina-tiden, och många gamla byggnader vittnar om detta. Läs mer...

 • Nyhet! Maycas del Limarí Chardonnay

  Den 1 mars lanserades Maycas del Limarí Reserva Especial Chardonnay i Systembolagets ordinarie sortiment. Läs mer...

 • Svenskarna väntas jobba längst i EU

  Den tid som EU-ländernas medborgare i snitt förväntas vara tillgänglig på arbetsmarknaden under livet har de senaste tio åren ökat med 1,9 år. Och svenskarna är det folk som förväntas vara tillgängliga längst tid i hela EU. Läs mer...

There are not feed items to display.
 • Check if RSS URL is online
 • Check if RSS contains items