.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
 • Fel vid laddning av flödesdata.
Ny skatt för svenska bönder på +300 miljoner

Ny skatt för svenska bönder på +300 miljoner

Publicerat av Tony Harkén onsdag, 15 oktober 2014.

Idag kom nyheten från den rödgröna regeringen att de tänker återinföra skatten på handelsgödsel och därmed straffskattar regeringen bort Sveriges bönder.

Den skatt som Alliansregeringen tog bort under sin tid vid makten. Nyheten om en ny handelsgödselskatt upprör Centerpartiets Eskil Erlandsson.

-  Det här är ytterligare ett stenhårt slag från vänsterregeringen mot landsbygden. Man straffbeskattar med precision bort Sveriges bönder med 300 miljoner i ökade kostnader. Det är skandal, säger Eskil Erlandsson.

-  Vi skulle bli det enda landet i EU med en liknande beskattning och det skulle snedvrida konkurrenskraften för svenska lantbrukare. Dessutom vet vi att det är fel väg att gå. Skatten har ingen miljöpåverkande effekt, läckagen har minskat trots att skatten tagits bort, fortsätter Eskil Erlandsson.

-  Det visar tydligt att vänsterregeringen bara ser landsbygden som något att beskatta hårt genom b.la handelsgödselskatt, kilometerskatt, höjd skatt på ungas jobb. Regeringen pratar om en livsmedelsstrategi men med deras politik kommer det snart inte finnas några bönder kvar som kan producera mat, avslutar Eskil Erlandsson.  

Publicerat av

Tony Harkén

sverige

Klockan i Sverige

SE - Time
 • Restaurangtips i Phnom Pehn – Kambodja

  Dags att äta, jag tar mig till strandpromenaden längst Tonle Sap-floden och det känns som om man är i Nice i Frankrike, förmodligen för att Kambodja tidigare tillhörde Frankrike under Indokina-tiden, och många gamla byggnader vittnar om detta. Läs mer...

 • Nyhet! Maycas del Limarí Chardonnay

  Den 1 mars lanserades Maycas del Limarí Reserva Especial Chardonnay i Systembolagets ordinarie sortiment. Läs mer...

 • Svenskarna väntas jobba längst i EU

  Den tid som EU-ländernas medborgare i snitt förväntas vara tillgänglig på arbetsmarknaden under livet har de senaste tio åren ökat med 1,9 år. Och svenskarna är det folk som förväntas vara tillgängliga längst tid i hela EU. Läs mer...

There are not feed items to display.
 • Check if RSS URL is online
 • Check if RSS contains items