.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
 • Fel vid laddning av flödesdata.
Nytt finansieringsstöd för svenska företag minimerar riskerna vid export

Nytt finansieringsstöd för svenska företag minimerar riskerna vid export

Publicerat av Tony Harkén fredag, 29 juni 2018.

Svenska små- och mellanstora företag kan nu bedöma kreditvärdet hos potentiella utländska affärspartners samt skydda sina betalningar online, på mindre än två minuter, genom tjänsten Credable.

Från och med i dag erbjuder Credable sina tjänster i 24 europeiska länder vilket revolutionerar den svenska exportmarknaden till förmån för mindre företag.

Credable är en svensk insuretech start-up som erbjuder kreditkoll samt fakturaförsäkring för små- och mellanstora företag. Från och med i dag kan Credable erbjuda sina tjänster i 24 europeiska länder där företag kan gå online och kontrollera sina kunders kreditvärdighet gratis och, baserat på en realtidskredit, direkt köpa kreditförsäkring på enskilda fakturor.

Credable anser att marknaden för svenska små- och mellanstora företag som söker finansieringsstöd vid export varit mycket eftersatt. Credable ser dock en enorm marknadsmöjlighet genom att hjälpa små- och mellanstora företag att skydda sina betalningar vi satsningar utomlands då 59% av all svensk export sker inom EU och att det första kvartalet 2018 redan överstigit 20 miljarder euro.

Sedan lanseringen i mars har Credable växt i snabb takt och täcker idag hela 24 europeiska länder, vilket möjliggör för små- och mellanstora företag att våga satsa utomlands. Företag kan till och med försäkra sina fakturor upp till 15 dagar efter att de har utfärdats, vilket ger företagsägare tid att fokusera på sina företag snarare än att oroa sig för sena betalningar. Inget annat kreditförsäkringsbolag i världen kan erbjuda denna tjänst, vilket innebär att Credable revolutionerar marknaden till förmån för mindre företag.

Richard Garnier, VD på Credable, förklarar: "Sedan lanseringen i mars har vi sett ett stort intresse för våra tjänster, framför allt från små- och medelstora exportföretag och företag med hög tillväxt som arbetar med många nya kunder. Det är två grupper som verkligen har behov av att nyttja kreditkontroll och direkt fakturasäkring”.

Den totala marknaden för faktureringsförsäkring världen över uppgick år 2017 till 2 472 miljarder euro, en tillväxt på 4% sedan 2016, vilket tyder på att företag blir alltmer oroade över försenade och icke-betalda fakturor. Av de 20 miljarder euro som finansierats av fakturaförsäkring var endast 5% representerade av gränsöverskridande handel. Den stora skillnaden är sannolikt ett resultat av att factoring och andra finansiella lösningar är begränsade till den svenska marknaden.

Credable är en del av Euler Hermes, världens största kreditförsäkringsbolag.

Countries covered by Credable:

Sweden, Norway, Denmark, Finland, UK, Ireland, France, Germany, Italy, Switzerland, Netherlands, Belgium, Luxembourg, Spain, Portugal, Poland, Czech Republic, Slovakia, Hungary, Romania, Bulgaria, Latvia, Lithuania, Estonia.

Om Credable: Se en kort video här

Publicerat av

Tony Harkén

sverige

Klockan i Sverige

SE - Time
 • Restaurangtips i Phnom Pehn – Kambodja

  Dags att äta, jag tar mig till strandpromenaden längst Tonle Sap-floden och det känns som om man är i Nice i Frankrike, förmodligen för att Kambodja tidigare tillhörde Frankrike under Indokina-tiden, och många gamla byggnader vittnar om detta. Läs mer...

 • Nyhet! Maycas del Limarí Chardonnay

  Den 1 mars lanserades Maycas del Limarí Reserva Especial Chardonnay i Systembolagets ordinarie sortiment. Läs mer...

 • Svenskarna väntas jobba längst i EU

  Den tid som EU-ländernas medborgare i snitt förväntas vara tillgänglig på arbetsmarknaden under livet har de senaste tio åren ökat med 1,9 år. Och svenskarna är det folk som förväntas vara tillgängliga längst tid i hela EU. Läs mer...

There are not feed items to display.
 • Check if RSS URL is online
 • Check if RSS contains items