.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
 • Fel vid laddning av flödesdata.
Personal utomlands kan bli lösning i norr

Personal utomlands kan bli lösning i norr

Publicerat av Tony Harkén måndag, 18 mars 2019.

Rekryteringsproblem får Väster­botten att snegla mot utlandet. I framtiden kan läkare och sjuksköterskor arbeta på distans från ett annat EU-land – med Region Västerbotten som arbetsgivare.

Region Västerbotten har dragit igång ett projekt för att kartlägga möjligheterna att ha personal anställd i ett annat land.

– Just nu gör vi en förstudie över vilka förutsättningar som finns för en ”filial” till Västerbotten i ett annat EU-land, säger hudläkaren Virginia Zazo på telefon från Australien där hon sedan två år själv arbetar på distans åt Region Väster­botten.

Ta del av – Dagens Medicin

Publicerat av

Tony Harkén

sverige

Klockan i Sverige

SE - Time
 • Restaurangtips i Phnom Pehn – Kambodja

  Dags att äta, jag tar mig till strandpromenaden längst Tonle Sap-floden och det känns som om man är i Nice i Frankrike, förmodligen för att Kambodja tidigare tillhörde Frankrike under Indokina-tiden, och många gamla byggnader vittnar om detta. Läs mer...

 • Nyhet! Maycas del Limarí Chardonnay

  Den 1 mars lanserades Maycas del Limarí Reserva Especial Chardonnay i Systembolagets ordinarie sortiment. Läs mer...

 • Svenskarna väntas jobba längst i EU

  Den tid som EU-ländernas medborgare i snitt förväntas vara tillgänglig på arbetsmarknaden under livet har de senaste tio åren ökat med 1,9 år. Och svenskarna är det folk som förväntas vara tillgängliga längst tid i hela EU. Läs mer...

There are not feed items to display.
 • Check if RSS URL is online
 • Check if RSS contains items