.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
 • Fel vid laddning av flödesdata.
Succé för delning av bilar i Europa – nära en miljon européer väljer DriveNow

Succé för delning av bilar i Europa – nära en miljon européer väljer DriveNow

Publicerat av Tony Harkén tisdag, 12 september 2017.

Bildelningsföretaget DriveNow expanderar till ytterligare en marknad i Europa, Portugal.

Nu kan svenskar dela bil i tretton storstäder i Europa: Stockholm, Berlin, Bryssel, Düsseldorf, Hamburg, Helsingfors, Köln, Köpenhamn, Lissabon, London, Milano, München och Wien.

BMW och Sixts bildelningstjänst DriveNow växer och går in i Portugals huvudstad Lissabon, som blir den trettonde DriveNow-staden i Europa. I dagsläget körs över 5900 DriveNow-bilar på Europas gator och statistik visar att varje bildelad bil ersätter upp till sex bilar på gatan. En av tio användare, det vill säga nära 100 000 européer, har redan valt att sälja bilen och börjat bildela med DriveNow - något som både bidrar till minskat trafiktryck och mindre utsläpp i Europas storstäder.

I Lissabon finns över 200 BMW- och MINI-bilar tillgängliga att ta direkt på gatan eller på flygplatsen: 3- och 5-dörrars MINI Cooper, MINI Clubman, BMW 1-serien och elbilen BMW i3. Verksamhetsområdet i Lissabon utgör 48 kvadratkilometer.

- Bildelningen öppnar upp för nya sätt att resa, att bildela med DriveNow kostar bara när du använder bilen och medlemskapet gäller i hela Europa. Allt ingår i minutpriset - parkering, försäkring och bensin. Du plockar enkelt bilen direkt där du är eller vid flygplatsen och lämnar den på gatan vid hotellet, säger Fredrik Ellsäter, vd på DriveNow Sverige.

Ta del av - https://www.drive-now.com/se/sv/stockholm

Publicerat av

Tony Harkén

sverige

Klockan i Sverige

SE - Time
 • Restaurangtips i Phnom Pehn – Kambodja

  Dags att äta, jag tar mig till strandpromenaden längst Tonle Sap-floden och det känns som om man är i Nice i Frankrike, förmodligen för att Kambodja tidigare tillhörde Frankrike under Indokina-tiden, och många gamla byggnader vittnar om detta. Läs mer...

 • Nyhet! Maycas del Limarí Chardonnay

  Den 1 mars lanserades Maycas del Limarí Reserva Especial Chardonnay i Systembolagets ordinarie sortiment. Läs mer...

 • Svenskarna väntas jobba längst i EU

  Den tid som EU-ländernas medborgare i snitt förväntas vara tillgänglig på arbetsmarknaden under livet har de senaste tio åren ökat med 1,9 år. Och svenskarna är det folk som förväntas vara tillgängliga längst tid i hela EU. Läs mer...

There are not feed items to display.
 • Check if RSS URL is online
 • Check if RSS contains items