.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
 • Fel vid laddning av flödesdata.
Svenska Virtuous Vodka på Systembolaget

Svenska Virtuous Vodka på Systembolaget

Publicerat av Cecilia Helland tisdag, 12 november 2013.

Nya svenska Virtuous Vodka har som första ekologiska och naturligt smaksatta vodka kvalificerat sig till Systembolagets fasta sortiment genom Systembolagets nya rankingsystem.

Den andra december tar Virtuous Vodka Ginger (ingefära) plats på hyllan i ett par butiker runt om i Sverige.

− Det är en stor framgång för Virtuous Vodka och väldigt roligt eftersom det visar att svenskarna anammat vår naturligt smaksatta och ekologiska ingefärsvodka, som är helt fri från både aromämnen och tillsatser – fejkfri vodka, helt enkelt, säger Claes Stenmark, grundaren till Virtuous Vodka.

Systembolagets nya rankingsystem går ut på att produkter poängsätts utifrån Systembolagets lönsamhet på produkten, korrigerat för artikelns volym. Virtuous Vodka Ginger var den produkt som under perioden fick högst poäng. Det betyder att en vodka smaksatt med aromämnen får lämna plats för denna nya generation svensk vodka som är ekologisk och naturligt smaksatt.

Virtuous Vodka Ginger (nr 84958) är naturligt smaksatt med färsk ekologisk ingefära. Produkten lanserades den andra maj i Systembolagets beställningssortiment och har förutom framgången på Systembolaget blivit hyllad av svenska dryckeskritiker.

− Målet är att väcka liv i Sveriges långa brännvins- och vodkatradition med ett vodkamärke som tror på den äkta och rena smaken, och nu har vi tagit ett stort steg framåt, fortsätter Claes Stenmark. Än så länge handlar det om ett fåtal butiker, men vi tror och hoppas på kvalificering i fler butiker och även med fler smaker. 

För den som blir nyfiken på vad Virtuous Vodka Ginger passar bra med så rekommenderar Claes Stenmark att den ingefärstokige blandar med tonic eller en ginger beer, eller att göra en "Gingertini":

Gingertini

4 cl Virtuous Vodka Ginger

2 cl sockerlag

2 cl citronjuice

3 cl apelsinjuice

Skaka med is och sila i ett cocktailglas.

Publicerat av

Cecilia Helland

Ansvarig skribent på Etablering Utomlands.

sverige

Klockan i Sverige

SE - Time
 • Restaurangtips i Phnom Pehn – Kambodja

  Dags att äta, jag tar mig till strandpromenaden längst Tonle Sap-floden och det känns som om man är i Nice i Frankrike, förmodligen för att Kambodja tidigare tillhörde Frankrike under Indokina-tiden, och många gamla byggnader vittnar om detta. Läs mer...

 • Nyhet! Maycas del Limarí Chardonnay

  Den 1 mars lanserades Maycas del Limarí Reserva Especial Chardonnay i Systembolagets ordinarie sortiment. Läs mer...

 • Svenskarna väntas jobba längst i EU

  Den tid som EU-ländernas medborgare i snitt förväntas vara tillgänglig på arbetsmarknaden under livet har de senaste tio åren ökat med 1,9 år. Och svenskarna är det folk som förväntas vara tillgängliga längst tid i hela EU. Läs mer...

There are not feed items to display.
 • Check if RSS URL is online
 • Check if RSS contains items