.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
 • Fel vid laddning av flödesdata.
Sverige sa nej till EU-plan mot terrorism

Sverige sa nej till EU-plan mot terrorism

Publicerat av Cecilia Helland lördag, 26 juli 2014.

Magnus Ranstorp, terrorexpert vid Försvarshögskolan, säger till SR att han bedömer antalet “skandinaver” som just nu arbetar med terrorgruppen ISIS är uppemot 350 stycken.

– De som åker ner skapar kontakter med riktigt tunga terrorister. De får en ökad operativ kapacitet, vapenhantering och vissa får specialiserade färdigheter i att konstruera bomber, säger Magnus Ranstorp till Sveriges Radio.

Trots detta avböjde Sverige att delta i ett nytt EU-projekt ämnat för att motverka denna utveckling där det idag bedöms att 2,000 personer från Europa befinner sig i strider i konfliktområden som Syrien och Irak.

Inrikesministrar från Belgien, Danmark, Frankrike, Tyskland, Italien, Nederländerna och Spanien sa ja till att ansluta sig till EU:s plan mot så kallade terrorturister, där syftet är att kunna identifiera personer som med avsikt deltagit i strider ska kunna tas i förvar vid ett återvändande.

Som enda land sa Sverige nej till denna EU-plan mot terrorism – Läs mer här

Publicerat av

Cecilia Helland

Ansvarig skribent på Etablering Utomlands.

sverige

Klockan i Sverige

SE - Time
 • Restaurangtips i Phnom Pehn – Kambodja

  Dags att äta, jag tar mig till strandpromenaden längst Tonle Sap-floden och det känns som om man är i Nice i Frankrike, förmodligen för att Kambodja tidigare tillhörde Frankrike under Indokina-tiden, och många gamla byggnader vittnar om detta. Läs mer...

 • Nyhet! Maycas del Limarí Chardonnay

  Den 1 mars lanserades Maycas del Limarí Reserva Especial Chardonnay i Systembolagets ordinarie sortiment. Läs mer...

 • Svenskarna väntas jobba längst i EU

  Den tid som EU-ländernas medborgare i snitt förväntas vara tillgänglig på arbetsmarknaden under livet har de senaste tio åren ökat med 1,9 år. Och svenskarna är det folk som förväntas vara tillgängliga längst tid i hela EU. Läs mer...

There are not feed items to display.
 • Check if RSS URL is online
 • Check if RSS contains items