.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
 • Fel vid laddning av flödesdata.
Sveriges största solcellspark nu i drift

Sveriges största solcellspark nu i drift

Publicerat av Tony Harkén tisdag, 18 december 2018.

Snarare än sol och strålande väder så var det isigt och kallt med ett tjockt snötäcke över Säve i Göteborg när den största solcellsparken i Sverige hade premiär.  

Megafabriken som i storlek nästan är dubbelt så stor och genererar dubbelt så mycket energi än solsidan i Varberg som hittills varit den största solcellsparken i Sverige, men som nu får se sig omsprungen av den nya anläggningen i Säve.

Den stora parken utav 20,000 solcellspaneler ska generera 5000 kWh per år och ska ge el åt 1,100 hushåll. Anläggningen är baserad på befintlig och bepröva teknik med polykristallina kiselsolceller med en blåaktig nyans.

Installationen täcker ett område på 11 hektar och motsvarar ungefär storleken utav 16 fotbollsplaner. Solcellerna i parken har en förväntad livslängd på minst 30 år och parkens drift längre än så.

Solcellsparken med sina 20,0000 solceller färdigställdes på endast 3 månader.

Källa - Elitbygg & Ekodesign AB

Publicerat av

Tony Harkén

sverige

Klockan i Sverige

SE - Time
 • Restaurangtips i Phnom Pehn – Kambodja

  Dags att äta, jag tar mig till strandpromenaden längst Tonle Sap-floden och det känns som om man är i Nice i Frankrike, förmodligen för att Kambodja tidigare tillhörde Frankrike under Indokina-tiden, och många gamla byggnader vittnar om detta. Läs mer...

 • Nyhet! Maycas del Limarí Chardonnay

  Den 1 mars lanserades Maycas del Limarí Reserva Especial Chardonnay i Systembolagets ordinarie sortiment. Läs mer...

 • Svenskarna väntas jobba längst i EU

  Den tid som EU-ländernas medborgare i snitt förväntas vara tillgänglig på arbetsmarknaden under livet har de senaste tio åren ökat med 1,9 år. Och svenskarna är det folk som förväntas vara tillgängliga längst tid i hela EU. Läs mer...

There are not feed items to display.
 • Check if RSS URL is online
 • Check if RSS contains items